Sport17. april 2024

Analysebureau forventer fem danske OL-guldmedaljer

Analysebureau spår Danmark at vinde fem guldmedaljer, to sølvmedaljer og tre bronzemedaljer ved OL i Paris
Sølvvinder Jesper Hansen, guldvinder Anne-Marie Rindom og dobbelt bronzevinder Emma Aastrand Jørgensen ved Velkomstfest for OL-atleter på Experimentarium i Hellerup mandag den 9. august 2021.
Sølvvinder Jesper Hansen, guldvinder Anne-Marie Rindom og dobbelt bronzevinder Emma Aastrand Jørgensen ved Velkomstfest for OL-atleter på Experimentarium i Hellerup mandag den 9. august 2021.
 Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Danmark går et stort OL i vente, hvis forventningerne fra det globale analysebureau Nielsen holder stik.

Med 100 dage til OL's åbningsceremoni har analysevirksomheden lavet sin seneste sandsynlighedsberegning for, hvordan sommerens lege i Paris udvikler sig.

Baseret på data fra sportsbegivenheder siden det seneste OL i 2021 er Nielsen kommet frem til, at Danmark vinder 11 medaljer ved sommerens lege, og hele fem af dem vil være af guld.

Kun én gang i historien er det lykkedes Danmark at skrabe så mange guldmedaljer sammen ved et OL. I London i 1948 vandt Danmark fem guldmedaljer og 20 medaljer i alt. Begge er rekord.

Danmark ventes også at snuppe to sølvmedaljer og fire bronzemedaljer i Paris. Går talknusernes spådom om 11 danske medaljer i opfyldelse, vil det på antal matche udbyttet fra OL i Tokyo.

Det er ikke specificeret, hvilke danskere der tager medaljer med hjem fra Frankrig. Viktor Axelsen, håndboldherrerne og Anne-Marie Rindom er på forhånd blandt de store danske medaljefavoritter.

Sverige spås ligeledes til at tage fem guldmedaljer, mens nordmændene ifølge analysebureauet vil stå øverst på sejrsskamlen fire gange.

USA er med 39 guldmedaljer og 123 medaljer i alt analysebureauets klare vinder af OL's medaljetabel, mens Kina tager andenpladsen.

OL-værten Frankrig ventes næsten at tredoble sin guldmedaljehøst sammenlignet med legene i Tokyo. 28 guldmedaljer spås værtsnationen at få mod ti guldmedaljer for tre år siden.

Sponsoreret indhold