Sport16. november 2023

Alvorlige beskyldninger: Husholderske vil hive Neymar i retten

Neymars tidligere husholderske beskylder ham blandt andet for ikke at udbetale hendes løn
Neymars omdømme i det franske har tilsyneladende lidt endnu et knæk. 
Neymars omdømme i det franske har tilsyneladende lidt endnu et knæk.
 Foto: NELSON ALMEIDA/Ritzau Scanpix

Man skulle tro, at en fyr som Neymar, der er en af verdens ubestridt rigeste sportsjerner, har styr på at få udbetalt en ordentlig løn til tiden til sine ansatte.

Neymar, der i sommer skiftede til den saudiarabiske klub Al Hilal, kommer angiveligt til at tjene 1,2 milliarder over de de næste to år. Og det er bare hans fodboldløn - uden indtægter fra personlige sponsorater.

Men nu hævder en brasiliansk mor til fire, at hun har oplevet både manglende løn, dårlige vilkår og betaling i form af sorte penge fra stjernen. Det melder mediet Le Parisien.

Le Parisien afslører, at den 35-årige kvinde nu har valgt at sagsøge Neymar for brud på arbejdsreglerne. Kvinden kræver 368.000 euro (svarende til cirka 2,8 millioner kroner) i kompensation af den tidligere PSG-stjerne.

- Neymar udnyttede vores klients usikre situation til at pålægge hende uværdige arbejdsforhold i strid med de elementære regler i arbejdsloven, udtaler kvindens advokater, Caroline Toby og Vincent Champetier til Le Parisien.

Indledningsvis har advokaterne sendt et brev til Neymar, for at få løst sagen, men fodboldstjernen er angiveligt ikke vendt tilbage. Derfor er han nu blevet indkaldt til arbejdsretten i Saint-Germain-en-Laye,.

Udover manglende betaling, beskylder Neymars tidligere medarbejder ham for at have tvunget hende til at arbejde indtil to uger før hun gik i fødsel.

Sponsoreret indhold