Sport17. december 2023

Althea Reinhardt slår Sandra Toft: Så god har hun været

Hvis man kigger på de helt rå tal, har Althea Reinhardt været bedre end Sandra Toft ved VM i håndbold
Althea Reinhardtslår Sandra Toft i statistikken
Althea Reinhardt slår Sandra Toft i statistikken under VM i Håndbold i Herning.
 Foto: Henning Bagger/Henningbagger/Ritzau Scanpix

Sandra Toft har været en kæmpe og et stensikkert førstevalg på det danske håndboldlandshold i det seneste årti.

Men VM-slutrunden har vist, at Althea Reinhardt er på nippet til at lukke hullet op til Sandra Toft.

Kigger man helt nøgternt på statistikkerne har keeperen fra Odense Håndbold i hvert fald overtrumfet sin konkurrent.

Althea Reinhardt har stået med en redningsprocent på 37, mens Sandra Toft har stået med en redningsprocent på 33.

Og da Danmark skulle spille den allervigtigste kamp ved VM, semfinalen mod Norge, var det Althea Reinhardt, der blev valgt til at stå mellem stængerne.

Det kunne meget vel have noget med hendes kendskab til de norske skytter fra den danske liga at gøre. Men ikke desto mindre var det et stort tegn på tillid fra landstrænerteamet.

- Jeg er glad for den tillid, jeg er blevet givet. Og jeg føler også, at jeg er relativt tilfreds med det, jeg har leveret. Jeg er vokset i rollen, og det har været megadejligt, siger Althea Reinhardt.

Man skal imidlertid aldrig regne Sandra Toft for færdig. Det har hun vist utallige gange, og hun diskede da også op med et brag af en kvartfinale mod Montenegro, hvor hun stod med en redningsprocent på 41.

Ikke desto mindre har Althea Reinhardt altså været bedre på de fleste skudformer. Kun når en modstander er brudt igennem den danske defensiv og har haft frit skud fra få meter, har Sandra Toft bedst redningsprocent.

Og Althea Reinhardt har da også haft det som blommen i et æg i Herning ved VM.

- Til den her slutrunde føler jeg virkelig, at jeg har hvilet i min rolle. Jeg har mærket mig selv hele vejen igennem, siger hun og fortæller, at oplevelserne i Boxen har udviklet hende.

- Det giver helt sikkert noget erfaring. Jeg har ikke prøvet en kulisse på det niveau før, så det er noget, der kommer med i rygsækken, siger hun.

Søndag får hun mulighed for at runde VM af med endnu en god indsats, når Danmark møder Sverige i kampen om bronzemedaljer.

Sponsoreret indhold