Sport23. april 2024

Alexander Lind fortæller om den sidste tid med sin mor: – Det var den helt rigtige beslutning

Som 21-årig mistede Alexander Lind sin mor. Da han gæstede ”Offside”-studiet, fortalte han meget åbent om tiden for lidt mere end et år siden, da Silkeborg-stjernens mor gik bort
Alexander Lind mistede sin mor sidste år, da resten af holdkammeraterne var på træningslejr i Spanien. I "Offside" åbner han op om den hårde periode, hvor han skulle forsøge at holde fokus på familien og fodbold på samme tid.
Alexander Lind mistede sin mor sidste år, da resten af holdkammeraterne var på træningslejr i Spanien. I "Offside" åbner han op om den hårde periode, hvor han skulle forsøge at holde fokus på familien og fodbold på samme tid.
 Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Stjernen måtte forlade nyfødt søn: Det var helt forfærdeligt

Han er 21 år og har i denne sæson scoret 10 mål i 23 Superliga-kampe.

Silkeborgs Alexander Lind er blot to mål bag Patrick Mortensen på topscorerlisten, men vejen til Superliga-toppen har været alt andet end ligetil for Alexander Lind.

For på vejen til toppen af Superligaen får han blandt andet tre træthedsbrud og hårdest af alt går hans mor bort.

Mandag aften gæstede han ”Offside”-studiet, og her fortalte en meget åben Lind om den svære periode.

– Det var mentalt hårdt. Jeg husker den meste af tiden som deprimerende. Det var hårdt, og hvis jeg ikke havde haft min kæreste ved min side, så tror jeg ikke, at det havde set godt ud. Hun har i hvert fald været en kæmpe hjælp under den rejse, siger han i "Offside".

Fodbolden blev i tiden brugt som en måde at skubbe det hele lidt væk. For Alexander Lind var det vigtigt at kunne adskille tingene selv om det var hårdt.

Silkeborg-angriberens mor kommer på hospice under en af de første Superliga-optakter, hvor Lind kunne træne frit og ikke er skadet. Han skulle med resten af klubben på træningslejr til Spanien.

– Det er en af de første opstarter, hvor jeg kunne træne frit og ikke er skadet. Jeg træner supergodt, og så får man den i hovedet om, at min mor skal på hospice.

Da nyheden om at moren skal på hospice kommer, går Alexander Lind straks til cheftræneren Kent Nielsens kontor, for at fortælle, at han ikke tager med.

En beslutning som Kent Nielsen er fuldt forståeligt omkring og siger, at han selvfølgelig skal blive hjemme.

– Det var ekstremt hårdt at skulle holde fokus på begge ting. Jeg mødte egentlig bare op, for jeg havde i bund og grund mest fokus på det derhjemme. Og at nyde den sidste tid sammen med min familie og sammen med min mor.

– Det var en ekstremt hård periode for mig mentalt, som har gjort mig ekstrem stærk den dag i dag. Man lærer virkelig nye ting om sig selv i den periode.

I ”Offside” fortæller Alexander Lind, at han den dag i dag er meget glad for beslutningen han tog om at bruge den sidste tid med moren og resten af familien på hospice.

– Hun går bort, imens de er nede på træningslejren, og jeg ville aldrig nogensinde have kunnet leve med mig selv, hvis jeg var taget med der. Det var den helt rigtige beslutning.

Den 21-årige angriber har efter den flotte Superliga-sæson fået debut på U21-landsholdet i denne sæson.

Den første tid på U21-landsholdet har dog ikke været uden problemer, da Alexander Lind tidligere har måtte melde afbud til landsholdet grundet stor flyskræk.

En flyskræk som han også fortæller, blev forstærket efter morens død.

Med hjælp fra en psykolog overkom Alexander Lind flyskrækken tidligere i år, da Silkeborg skulle på træningslejr i Portugal.

Sponsoreret indhold