Sport14. marts 2023

Albert Capellas fyret i FC Midtjylland: Niels Lodberg tager over

Til at starte med er Niels Lodberg FCM-vikar. Han regner dog med at fortsætte som assistent
Niels Lodberg kommer til at stå i spidsen for FC Midtjylland, når de møder Silkeborg. 
Niels Lodberg kommer til at stå i spidsen for FC Midtjylland, når de møder Silkeborg.
 Foto: Ritzau Scanpix Denmark

Niels Lodberg regner med, at han kun i kort tid skal stå i spidsen for FC Midtjylland efter tirsdagens fyring af cheftræner Albert Capellas.

I første omgang har assistenttræneren sagt ja til at være cheftræner i søndagens superligakamp mod Silkeborg.

Derefter venter to ugers landskampspause, og så må Lodberg se, om han også skal være trænervikar på den anden side af den pause, når sæsonens sidste ti spillerunder skal afvikles.

- Vi står i en situation, hvor vi skal rykke tættere sammen i bussen, og derfor har jeg sagt ja til at stå i spidsen for holdet i kampen på søndag.

- Der har ikke været så mange overvejelser omkring at sige ja, for det drejer sig om, hvad der er vigtigt for klubben, og den har peget på, at jeg skal stå i spidsen på søndag.

- Jeg har ikke fået nogen indikation på, at jeg skal være cheftræner i flere kampe, og det er heller ikke vigtigt for mig at vide nu. Det vigtigste er nu og her, hvor vi skal løfte i fælles flok, siger Niels Lodberg.

Han har tidligere prøvet at være vikar i et par kampe for Sønderjyske, mens daværende cheftræner Glen Riddersholm afsonede karantæne.

Det er ikke en drøm for Lodberg at blive permanent cheftræner i FC Midtjylland eller et andet sted.

Spørgsmål: Har du en cheftræner gemt i maven?

- Det spørgsmål er jeg blevet stillet mange gange, og mit svar har altid været det samme: På nuværende tidspunkt er det ikke min store drøm eller et mål for min karriere.

- Jeg er glad for mit job som assistenttræner, og det regner jeg også med at være fremover.

- Jeg har det vanvittig godt, og jeg har fået en god start med at opbygge relationer i FC Midtjylland, men desværre har det resultatmæssigt været op ad bakke, siger han.

FC Midtjylland er tvunget til at vinde søndagens kamp i Silkeborg, hvis midtjyderne skal gøre sig forhåbninger om en plads i mesterskabsslutspillet. Selv en sejr kan vise sig ikke at være nok.

Efter tre utilfredsstillende pointtab i træk i Superligaen skal omgivelserne på søndag kunne se, at FCM-holdet står sammen, påpeger trænervikaren.

- Der er mange ting, som ikke er gået vores vej på det seneste, og derfor skal vi rykke tættere sammen i bussen.

- For mig er det ikke afgørende, at der selvfølgelig vil være noget fokus på mig nu og her, for det vigtigste er at få gjort spillerne klar til vores kamp på søndag. Det er en meget vigtig kamp - det er alle fodboldkampe.

- Først og fremmest drejer det sig om at levere en god præstation og se, om vi kan få vendt skuden. Det er altafgørende, siger Niels Lodberg.

Han kom selv til FC Midtjylland i januar og fandt hurtigt ind i et godt samarbejde med den nu fyrede Albert Capellas.

- Jeg nåede at få en rigtig god relation og et godt samarbejde med Albert, så jeg er ked af det på hans vegne.

- Det er aldrig sjovt, når man ender i en situation, hvor en træner bliver fyret. Men når det er sagt, så står jeg selvfølgelig bag klubbens beslutning og støtter op omkring den, selv om det er en svær dag, siger Lodberg.

Den 42-årige vestjyde har en fortid som assistenttræner for AC Horsens og Sønderjyske. Dem repræsenterede han også som professionel fodboldspiller. Han spillede også for Lyngby og FC Nordsjælland.

Sponsoreret indhold