Sport27. marts 2024

Afviser spekulationer: - Han er den rette

Ståle Solbakken skal ikke være nervøs for sit job som norsk fodboldlandstræner, lyder det fra Lise Klaveness
Ståle Solbakken skal ikke frygte for sig job, lyder det fra chef. 
Ståle Solbakken skal ikke frygte for sig job, lyder det fra chef.
 Foto: Yiannis Kourtoglou/Reuters/Ritzau Scanpix

Det norske fodboldlandshold går fra skuffelse til skuffelse, og senest blev det tirsdag aften til et 1-1-resultat hjemme mod Slovakiet i en venskabskamp.

Norge var foran 1-0 på et mål af Alexander Sørloth og brændte efterfølgende et straffespark ved Erling Haaland, inden Ondrej Duda udlignede med et sent mål for slovakkerne.

Fire dage forinden smed Norge en 1-0-føring og tabte 1-2 til Tjekkiet, der scorede sejrsmålet sent i kampen.

De skuffende resultater i de seneste landskampe har skabt debat om landstræner Ståle Solbakken og den tidligere FC København-træners fremtid i jobbet.

Men den debat affejer Lise Klaveness, der er præsident i Det Norske Fodboldforbund (NFF). Hun har fortsat en klokkeklar tro på Solbakken og hans projekt med Norge.

- Jeg har sjældent set så stærk og sammentømret en spillertrup som på dette landshold. Ståles job er på ingen måde til diskussion nu.

- Vi forlængede med ham, fordi han er den rette til at lede holdet igennem en ny kvalifikation, og vi har tro på, at han fører os til VM. Det er kun det, der er fokus på nu, skriver Klaveness i en sms til NRK onsdag.

Anfører Martin Ødegaard var ærgerlig over tirsdagens uafgjorte resultat mod slovakkerne og kan godt mærke, at holdet har brug for en succesoplevelse.

- Det er skuffende, når vi ikke vinder. Det var en kamp, vi skulle have vundet ganske komfortabelt. Vi skabte en del, og de skabte næsten ingenting.

- Igen var der meget godt, men vi formåede ikke at lukke kampen, og det er surt. Vi skal begynde at vinde nogle kampe, siger Ødegaard til norsk TV2.

Norges næste landskampe er mod Kosovo og Danmark i juni. Danmark møder Norge 8. juni som den sidste testkamp for det danske hold inden sommerens EM i Tyskland.

Ved EM deltager Norge ikke efter endnu en misset slutrunde.

Sponsoreret indhold