Sport25. maj 2023

Aftale mellem fans og ejere i Brøndby IF er på plads

Brøndby IFs ejerkreds har bundet sig juridisk til en aftale
Fanafdeling i Brøndby har en samlet aftale på plads med klubbens ejere. 
Fanafdeling i Brøndby har en samlet aftale på plads med klubbens ejere.
 Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Ejerne af Brøndby IF og klubbens fanafdeling er efter ugers forhandlinger nået til enighed om en juridisk bindende aftale mellem klub og fans samt en hensigtserklæring omkring fremtiden for klubben.

Det skriver Brøndby på sin hjemmeside efter længere tids problemer med at finde fælles fodslag for parterne.

Den såkaldte værdiaftale, som skal sikre, at klub og fans ser nogenlunde ens på fremtiden for klubben, skal nu til afstemning blandt klubbens fans 11. juni.

- Vi kan præsentere en samlet aftale, der markerer et historisk øjeblik i klub/fan-samarbejdet. Ikke blot i Danmark, men også internationalt, da dets sidestykke ikke findes magen til, siger Fanafdelingens formand, Lars B. Pedersen, til brondby.com.

- Som det fremgår af den samlede aftale, så imødekommer den på lange stræk mange af de ønsker og krav, vi havde, da vi startede processen.

Den juridisk bindende del af aftalen går blandt andet på, at ejerne forpligter sig til, holdet skal spille i gult og blåt, ikke skifter navn eller logo, og at klubben og stadion, selv om der en dag skal bygges et nyt, forbliver i Brøndby Kommune.

Der har været meget uro blandt Brøndbys fans siden Global Football Holdings (GFH) overtog aktiemajoriteten i klubben fra Jan Bech Andersen.

Mange fans har været skeptiske over at få en udenlandsk ejer med en bred ejerkreds, som også er involveret i andre klubber rundt om i verden.

Sponsoreret indhold