Sport 14. januar

Afgørende træning inden VM-kamp: Kan Rasmus Lauges læg klare det?

Der er stadig tvivl om, hvorvidt Rasmus Lauge skal spille med mod Bahrain søndag, lyder det fra landstræner Nikolaj Jacobsen
Usikkert for Rasmus Lauge
Træningen lørdag er afgørende for, om Rasmus Lauge kan komme på banen under søndagens VM-kamp mod Bahrain.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

På grund af en spændt læg sad Rasmus Lauge over i VM-premieren mod Belgien, og det er ikke sikkert, at han kommer i kamp mod Bahrain søndag.

Det fortalte herrelandsholdets træner, Nikolaj Jacobsen, forud for lørdagens træning i Malmö Arena.

- Han træner med, og så må vi se, når han er varmet godt op. Hvis han stadig mærker lidt til det, så tager vi en vurdering, og så træner han nok ikke færdig. Så må vi vente en kamp mere, siger landstræneren.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En Rasmus Lauge på fuld kraft er en vigtig figur på landsholdet, og han er ikke selv synderligt bekymret over situationen.

- Det er ikke alvorligt, det jeg løber rundt med. Det handler om, hvorvidt vi skal satse, eller om vi skal tage vores forholdsregler, fordi vi håber, det bliver en lang turnering - og der har vi valgt det sidste, siger Lauge.

Under torsdagens træning mærkede han, at læggen spændte op.

- Der er intet at se på skanninger. Det handler om at bruge hjernen i stedet for hjertet, som gerne vil ind og spille nogle kampe, siger Rasmus Lauge.

Han er sikker på, at han kommer i spil i løbet af turneringen, men han accepterer, at det ikke nødvendigvis bliver søndag.

- Vi gør, som vi gør, for at det ikke skal plage mig senere.

- Vi har et rigtig bredt hold. Måske det bredeste hold i lang, lang tid. Derfor er der ingen grund til, at vi skal løbe nogen risici, siger Rasmus Lauge.

Danmark bankede Belgien uden Rasmus Lauge i fredagens VM-premiere.

Angrebsstyrmanden var selvfølgelig træt af at misse den kamp, men han var glad for at se, hvordan holdkammeraterne klarede sig i den flotte kulisse.

- Heldigvis var det en god oplevelse, men det kribler i fingrene for at være derinde. Især med den kulisse. Det var en håndboldfest på lægterne.

På banen var det Mikkel Hansen, der overtog taktstokken i angrebet, og det gjorde han godt. Verdensstjernen blev topscorer og satte sine gennembrudsstærke backer op til flere afslutninger.

- Det er ikke nogen overraskelse. Han formåede at udnytte de pres, som Mathias Gidsel og Simon Pytlick lagde til ham, og han var skarp i sine afslutninger.

- Jeg sidder og ryster på hovedet, når han i medierne bliver svinet til for sin sæson i Aalborg, siger Rasmus Lauge med henvisning til, at ikke alle såkaldte eksperter har været imponerede af Mikkel Hansens første tid efter comebacket i dansk ligahåndbold.

Søndag venter Bahrain klokken 20.30.

Sponsoreret indhold