Sport16. december 2023

Ærlige Jesper Jensen: - Det bliver jeg aldrig god til

Han har godt styr på det meste, men der er én ting, som det danske landstræner ikke har noget i mod at erkende, at han ikke er god til at håndtere
Landstræner Jesper Jensen begræder tabet af Kathrine Heindahl, der skal opereres efter uheldet mod Norge. 
Landstræner Jesper Jensen begræder tabet af Kathrine Heindahl, der skal opereres efter uheldet mod Norge.
 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Hallen blev fyldt af en larmende stilhed, da Kathrine Heindahl måtte bæres fra banen i tårer i semifinalen mod Norge fredag aften.

En situation, der efterfølgende har betydet, at landsholdsprofilen må under kniven i den nærmere fremtid – dog med færre konsekvenser en først frygtet.

For landstræneren gjorde det ondt at se en af hans egne spillere i så stor smerte, men slår fast, at det ikke skyldes, at han også er træner for Heindahl på klubplan i Team Esbjerg.

Han husker tilbage på en lignende episode i 2020.

– Det var lige så hårdt for mig, da jeg så Helena Elver blive skadet inden EM i 2020. Det tror jeg aldrig, jeg bliver rigtig god til.

Selv om nederlaget fyldte meget efter kampen, så sad Heindahl-episoden også godt og grundt fast på nethinden for landstræneren.

– Mange af mine følelser i går var lige så meget på grund af det med Heindahl som på grund af kampen.

Han glæder sig dog over, at skaden i første omgang ikke tyder på at komme til at koste Heindahl det OL, der ligger til sommer.

– Hun er en kæmpefigur for holdet. Det er ikke sådan, at der en nogen, der er forhåndsudtaget, men vi er ret glade for Heindahl, og de 40 minutter, hun spillede i går, viste også, at hun har en stor værdi for os.

Bronzekampen søndag bliver dog uden Heindahl.

I stedet er Kaja Kamp hentet ind som erstatning.

Sponsoreret indhold