Sport14. september 2023

Ærlig Holger Rune: - Det har ikke været let for mig

Trænersituationen har fyldt meget for den danske tennisstjerne den seneste måned
Det fungerede ikke for Holger Rune at have Lars Christensen og Patrick Mouratoglou som trænere på samme tid.
Det fungerede ikke for Holger Rune at have Lars Christensen og Patrick Mouratoglou som trænere på samme tid.
 Foto: Søren Lamberth

Efter et år med vekslende trænerkonstellationer har Holger Rune fået ro på trænerfronten.

Den franske stjernetræner Patrick Mouratoglou er ikke længere en del af danskerens trænerteam. I stedet er barndomstræneren Lars Christensen tilbage som fast træner.

Skift frem og tilbage mellem de to har ikke fungeret for Rune hidtil i 2023, og det var grunden til, at der måtte træffes beslutninger efter US Open, fortæller Holger Rune forud for weekendens Davis Cup-kamp mod Brasilien.

- Hele året har været noget rod. 100 procent. Det er ikke let at være så mange mennesker i teamet - og nogen med så store egoer.

- I sidste ende har det ikke været let for mig som spiller. I sidste ende går det ud over spilleren og resultaterne. Det er mig, der taber kampene. Så der skal være ro nu, og det har jeg fået, siger Holger Rune.

Mouratoglou kom ind i Runes team i slutningen af 2022, hvor Rune straks leverede store resultater.

Da han strøg til tops i Paris Masters, var både Christensen og Mouratoglou i danskerens såkaldte boks til kampene. Siden har Rune vekslet meget mellem trænerne, og i sidste ende har Rune besluttet, hvem der har rejst med til de enkelte turneringer.

- Jeg lytter selvfølgelig til, hvad menneskerne omkring mig siger. Alle har deres meninger, men i sidste ende er det min mavefornemmelse.

- Min mor kender mig så godt og ved, hvad der er godt for mig. Hun kender mig næsten bedre, end jeg kender mig selv, så jeg prøver at lytte så meget som muligt til hende. Blandet med min egen mavefornemmelse, fortæller Rune.

Han tilføjer, at han også fortsætter samarbejdet med den fysiske træner Lapo Becherini, der er en del af Mouratoglous akademi i Frankrig.

- Planen er, at han stadig er med mig. Han er meget professionel og har også arbejdet med fodboldspillere. Han har det høje niveau, jeg gerne vil have.

Rune spiller fredag klokken 16 den første kamp, når Danmark møder Brasilien i Davis Cup i Hillerød.

Sponsoreret indhold