Sport8. februar 2024

Ærlig Aneke Rune: Coaching shit er nyt for os

Holger Rune har lige nu gang i hvad der udefra ligner en noget rodet træneraffære. Nu erkender mor Aneke, at man har været "naive"
Aneke Rune afslørede forleden, at hun stopper som pressechef for sønnike. 
Aneke Rune afslørede forleden, at hun stopper som pressechef for sønnike.
 Foto: Lars H. Laursen

Der er fart på svingdøren hos team-Rune i disse tider.

Tirsdag kom det frem, at det danske tennis-es og Boris Becker havde valgt at indstille samarbejdet. Nyheden kom på bagkant af, at det i slutningen af januar blev meldt ud, at samarbejdet med stjernetræneren Severin Lüthi også var forbi.

I The Craig Shapiro Tennis Podcast, åbner mor og manager Aneke Rune nu op om de barske læringer, som Rune-lejren har været igennem det sidste halve år:

- Holger har brug for en stabil træner. Det er meget godt med alle de her "super coaches", men de kan kun være med i ti uger her og der. Basen er meget vigtig for Holger. Jeg tror, at vi i starten tænkte, at vi kan gøre sådan og sådan. Men jeg tror også, at det er vigtigt at sige, at alt det her coaching shit er nyt for os, fortæller Aneke Rune i podcasten.

I efteråret vinkede Holger Rune farvel til Patrick Mouratoglou samt hans mangeårige træner, Lars Christensen. Inden da havde der i mange måneder floreret rygter om, at Mouratoglous ankomst havde skabt intern splid på teamet.

Nemt at være bagklog

Aneke fortæller også, at det efter 15 år med Lars Christensen som træner har været svært at finde den rette konstellation. Det har betydet, at de har været for hurtige til at slå til, når det, der har lignet en gylden mulighed, har budt sig:

- Vi var måske en smule naive og starstrucked, fordi han har været træner for Roger Federer, som har vundet 20 Grand Slams. Det var tydeligvis naivt, men det er det altid nemt at være bagklog, siger Aneke Rune og henviser til det ultra korte samarbejde med Severin Lüthi.

Samtalen med Craig Shapiro blev optaget forud for Beckers exit. Det er derfor uvist, om Aneke Rune på daværende tidspunkt var klar over, at samarbejdet mellem Holger Rune og Boris Becker også var forbi.

For nuværende er den tidligere tennisspiller Kenneth Carlsen ene mand på trænerposten. Han er rejst med Holger Rune til Norge, hvor den 20-årige dansker i weekenden spiller med i en opvisnings-turnering i Oslo.

Sponsoreret indhold