Sport17. april 2023

Abdi Ulad dømt: Udelukket i fire år på grund af doping

Den danske OL-atlet Abdi Ulad er blevet idømt fire års udelukkelse på grund af doping
Abdi Ulad, der har været med i "Vild med dans", er blevet udelukket i fire år for doping.
Abdi Ulad, der har været med i "Vild med dans", er blevet udelukket i fire år for doping.
 Foto: Hanne Juul

Den tidligere danske OL-løber og "Vild med dans"-deltager Abdi Ulad er blevet udelukket for al trænings- og konkurrencevirksomhed under Danmarks Idrætsforbund og andre organisationer i fire år, efter han i november 2022 blev testet positiv for doping.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse.

Han blev testet positiv for det forbudte stof trimetazidin, og Anti Doping Danmark nedlagde påstand om udelukkelse i fire år.

Det var en påstand som DIF valgte at følge, da det heller ikke blev vurderet, at der var formildende omstændigheder, der kunne være med til at nedsætte straffen.

Udelukkelsen af Abdi Ulad gælder fra 14. oktober 2022 og alle resultater fra 13. september 2022 bliver diskvalificeret.

Udover deltagelse ved to olympiske lege, så har Abdi Ulad også været med i "Vild med dans" i 2021, hvor han dannede par med Malene Østergaard. Parret bliver nummer 10.

Det var Abdi Ulad selv, der breakede nyheden om, at han var blevet testet positiv i et Facebook-opslag, som startede med "Undskyld."

Her fortalte han, at han angiveligt havde slugt en pille indeholdende det forbudte stof for at få det bedre. Ikke for at blive bedre.

– Timerne efter, at jeg havde indtaget pillen, fik tankerne frit spil, og det gik op for mig, hvilken forfærdelig situation, jeg havde sat mit selv i. Jeg blev hvirvlet ind i et modstridende tankemylder om at melde mig selv, indvie mine nærmeste, men jeg endte med at glide over i en apatisk tilstand, hvor jeg ikke magtede at gøre noget, men udelukkende desperat kæmpede for at holde facaden, så ingen opdagede, hvor langt ude jeg var, skrev han.

Sponsoreret indhold