Sport14. april 2023

Åge Hareide skal være landstræner for Island

Åge Hareide tager endnu en tørn som landstræner - denne gang for Island
Åge Hareide skal være landstræner for Island.
Åge Hareide skal være landstræner for Island.
 Foto: Ole Martin Wold

Åge Hareide er klar til en ny tørn som træner for et fodboldlandshold. Fredag blev han præsenteret som ny landstræner for Island.

Det oplyser Islands Fodboldforbund (KSI) på sin hjemmeside.

Den 69-årige Hareide, der var landstræner for Danmark i perioden fra 2016 til 2020, har ellers tidligere bebudet, at trænerkarrieren var forbi.

Island var med til EM i 2016 og VM i 2018, men har siden misset de seneste slutrunder.

- Jeg har fulgt det islandske landshold ret længe, især omkring årene, hvor holdet var til EM 2016 og VM 2018, og jeg ser frem til udfordringen med at hjælpe holdet til at få succes igen, siger Åge Hareide.

- Vores mål er at komme til EM i 2024. Jeg husker godt de islandske fans i Frankrig 2016. De leverede en helt unik atmosfære og passion. Det ville være dejligt at kunne give dem muligheden for at gentage den oplevelse.

Islands første kampe under Hareides ledelse bliver to hjemmekampe i EM-kvalifikationen i juni mod Slovakiet og Portugal.

KSI-formand Vanda Sigurgeirsdóttir ser frem til samarbejdet.

- Åge Hareide er en yderst erfaren træner, der ved, hvad der skal til for at få succes. Hele rekrutteringsprocessen gik relativt hurtigt, da vi havde nogle idéer om den profil, vi ønskede til jobbet.

- Jeg er meget tilfreds med udnævnelsen og har store forhåbninger om gode resultater for A-landsholdet under Åge, siger Vanda Sigurgeirsdóttir.

Hareide, der senest var træner for svenske Malmö FF, erstatter som landstræner Arnar Vidarsson, der blev fyret for to uger siden.

Hareide har også været træner for Norges landshold fra 2003 til 2008. Inden da havde han også to år som Brøndby-træner.

Sponsoreret indhold