Sport7. september 2023

52-årige Thomas Bjørn er brandvarm: Leverer kanonrunde i Irish Open

Den danske golfstjerne er kommet fantastisk fra start i Irland
Thomas Bjørn gik torsdag i klubhuset som delt nummer et ved Irish Open efter en runde med hele syv birdies.
Thomas Bjørn gik torsdag i klubhuset som delt nummer et ved Irish Open efter en runde med hele syv birdies.
 Foto: Orlando Ramirez/AFP/Ritzau Scanpix

Thomas Bjørn har torsdag leveret en meget flot første runde af golfturneringen Irish Open, som er en del af DP World Tour.

Bjørn gik i klubhuset som delt nummer et i seks slag under par, og kun inderen Sharma Shubhankar gik efterfølgende forbi den danske veteran. Dermed indtager Bjørn en delt andenplads blot et enkelt slag fra føringen.

Bjørn har tidligere vundet 15 turneringer, da touren hed European Tour, så runden på seks slag under banens par er i sig selv ikke nogen sensation.

Hans seneste turneringssejr er dog ti år gammel, og den 52-årige dansker har ikke ligefrem strøet om sig med topresultater i de senere år.

Faktisk er det efterhånden mere end et halvt år siden, at han overhovedet klarede et cut på DP World Tour. Og de seneste ni år har blot kastet én top-10-placering af sig på touren.

Det ser han dog foreløbigt ud til at lave om på i Irish Open efter en torsdag med syv birdies og en ærgerlig afsluttende bogey på Bjørns sidste hul.

Den samlede præmiepulje i Irish Open svarer til knap 42 millioner kroner, hvilket gør den til en af de større turneringer på DP World Tour i 2023.

Blandt andet derfor er verdenstoeren, Rory McIlroy, på startlisten.

Han er forsvarende vinder af turneringen, som også er en del af Thomas Bjørns omfattende rekordliste. Han vandt Irish Open i 2006.

I alt ti danskere er på startlisten i turneringen. Blandt andre også Rasmus Højgaard, Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen.

Sponsoreret indhold