Sport30. januar 2024

40-årige Andy Schmid bekræfter karrierestop: Det var det

Håndboldprofilen Andy Schmid har efter EM-slutrunden besluttet at stoppe karrieren med øjeblikkelig virkning
Andy
Andy Schmid stopper med øjeblikkelig virkning sin aktive håndboldkarriere, men kærligheden til indendørssporten forbliver, som han skriver på sin Instagram-profil.
 Foto: Tom Weller/AP/Ritzau Scanpix

Den 40-årige playmaker Andy Schmid har besluttet sig for at lægge håndboldskoene på hylden med øjeblikkelig virkning.

Det skriver den schweiziske spilstyrer på Instagram.

Det schweiziske håndboldforbund har ligeledes bekræftet nyheden på sin hjemmeside.

Schmid var en den af det schweiziske landshold, der røg ud i gruppespillet ved den netop overståede EM-slutrunde i Tyskland. Holdet endte på en 21.-plads ud af de 24 deltagende nationer.

- Efter de emotionelle kampe med landsholdet i Tyskland og en periode, hvor jeg virkelig har reflekteret over det, har jeg besluttet at stoppe min aktive karriere med øjeblikkelig virkning, siger Schmid til forbundets hjemmeside.

- Det er et privilegium som topatlet selv at bestemme, hvornår man stopper, og at det ikke er på grund af en alvorlig skade. De sidste par år har dog sat sine spor, og min krop betaler prisen for en lang karriere i form af flere skavanker.

Ved slutrunden spillede Schmid på trods af sine 40 år en nøglerolle, som han har gjort mange år på det schweiziske landshold, hvor det blev til 19 scoringer i de tre gruppekampe.

I alt blev det til 218 landskampe for Schmid, der er den mest scorende på det schweiziske landshold i historien.

Schmid havde oprindeligt kontrakt med den schweiziske klub HC Kriens-Luzern for resten af sæsonen, men han oplyser, at beslutningen er truffet i dialog med klubben.

Spilstyreren har mens han spillede i tyske Rhein-Neckar Löwen i mange år domineret Bundesligaen, hvor han fem år i træk fra 2014 til 2018 blev kåret til sæsonens spiller i den stærke liga.

Andy Schmid har også huseret i de danske håndboldhaller, hvor han var en fremtræden skikkelse for Bjerringbro-Silkeborg i 2009 og 2010.

Schweizisk håndbold kan også i fremtiden nyde godt af Schmids håndboldhoved. Fra sommeren 2024 har Andy Schmid underskrevet en kontrakt som cheftræner for hjemlandets herrelandshold.

The coach Nikolaj Jacobsen (L) of Rhein-Neckar Loewen speaks to Andy Schmid during the handball Champions League group stages, group A, match between Rhein-Neckar Loewen vs Wisla Plock in Sankt Leon-Rot, 'Germany, 20 September 2017. Photo by: Uwe Anspach/picture-alliance/dpa/AP Images
Nikolaj Jacobsen har tidligere trænet den nu tidligere håndboldspiller, Andy Schmid.
 Foto: Uwe Anspach/AP/Ritzau Scanpix

Sponsoreret indhold