Sport27. oktober 2023

23-årige Lucas Braathen chokerer: Stopper karrieren med øjeblikkelig virkning

I 2022 kunne Lucas Braathen lade sig kåre som World Cup-vinderen i slalom. Nu har nordmanden noget overraskende allerede valgt at stoppe karrieren
World Cup-vinderen fra 2022 i slalom, Lucas Braathen, har valgt noget overraskende at stoppe karrieren i en alder af blot 23 år.
World Cup-vinderen fra 2022 i slalom, Lucas Braathen, har valgt noget overraskende at stoppe karrieren i en alder af blot 23 år.
 Foto: Lionel Bonaventure/AFP/Ritzau Scanpix

I weekenden hvor den alpine World Cup-sæson begynder, har den 23-årige nordmand Lucas Braathen chokeret ved at meddele, at han stopper karrieren med øjeblikkelig virkning.

- For første gang i mindst seks måneder er jeg glad, og for første gang i årevis føler jeg mig fri, siger Braathen ifølge NTB fredag på et pressemøde i østrigske Sölden, hvor sæsonen i weekenden begynder.

- Alle, der kender mig, ved, at frihed er en af mine største kilder til succes og glæde.

Det var også i Sölden, at Braathen vandt sit første World Cup-løb i 2020.

- Da glæden ikke længere er der, vælger jeg at begynde min næste rejse. Livet er for kort til at blive ved med at gøre ting, der ikke gør mig glad, siger han.

Det Norske Skiforbund er chokeret over nyheden og begræder 23-årige Braathens karrierestop.

- Det er en trist nyhed og kom som en overraskelse for os alle, og jeg beklager dybt, at Lucas Braathen er nået frem til denne konklusion.

- Samtidig kan vi ikke gøre andet end at respektere den beslutning, han har truffet, siger præsident i forbundet Tove Moe Dyrhaug i en pressemeddelelse.

Braathen har på det seneste været i en rettighedskonflikt med skiforbundet, da han har reklameret for et tøjmærke, som han ifølge forbundet ikke har fået lov til.

- Jeg stopper ikke i protest, eller fordi jeg er hævngerrig eller bitter, understreger Braathen fredag.

Ifølge skiløberen blev beslutningen taget for tre-fire uger siden. Torsdag gav han sine landsholdskammerater den hårde besked.

Braathen fik sin World Cup-debut som 18-årig. Han tog sin første World Cup-sejr i netop Sölden for tre år siden.

Siden er det blevet til nye sejre og syv podiepladser. Sidste år var han helt i toppen i de fleste World Cup-løb og vandt samlet i slalom.

Sponsoreret indhold