Sport18. april 2023

22-årige Edvin Lindh fandt sin tvillingbror død i sengen: Nu taler han ud

Efter det tragiske dødsfald i oktober sidste år taler Edvin Lindh nu ud om den dag, han fandt sin tvillingbror død i sengen
Vilgot Lindh blev fundet død i sengen af sin tvillingebror, Edvin Lindh.
Vilgot Lindh blev fundet død i sengen af sin tvillingebror, Edvin Lindh.
 Foto: Erik Kilström/SVENSKA CYKELFÖRBUNDET

Alt var helt normalt. De svenske cykeltalenter Edvin og Vilgot Lindh havde 6. oktober 2022 været ude på en træningstur, da de sagde farvel til hinanden og kørte til hver deres lejlighed.

Edving hørte ikke fra Vilgot resten af dagen og heller ikke morgenen efter. Da han tog hjem til tvillingen, var det det værst tænkelig, der mødte ham.

Han fandt Vilgot død i sengen.

I et stort interview med Aftonbladet fortæller Edvin Lindh nu om den skæbnesvangre dag, hvor han fandt broreren død.

De to svenske tvillinger var på vej til at blive nogle af Sveriges nye helt store cykelstjerner, og de to pressede hele tiden hinanden for at blive bedre.

– Det er et fint billede: Vilgot først og så mig på slæb gennem landet. Ham, der hjælper mig, siger Edvin Lindh i interviewet med Aftonbladet.

Begge tvillinger var talenter på mountainbiken, hvor Edvin vandt det svenske mesterskab i sprintdisciplinen tre år i træk, mens Vilgot blev svensk mester i den olympiske mountainbike-disciplin.

På vejen hjem fra træningen 6. oktober 2022 havde Vilgot og Edvin sammen med nogle cykelkammerater købt pizza og slik med hjem. Vilgot og Edvin sagde godnat til hinanden foran Edvins lejligheden og kørte hjem efter.

Dagen efter svarede Vilgot ikke Edvins sms'er, og derfor valgte han at tage hjem til tvillingebroreren sammen med to venner, hvor de låste sig ind i lejligheden.

– Jeg er pragmatisk, så jeg gik ikke i panik. Jeg tænkte, at han måtte være syg. Men jeg fandt ham i sengen. Død. Det stod klart med det samme. Han var hævet og blå, fortæller Edvin.

Han ringede med det samme til resten af familien.

– Jeg græd og sagde, at Vilgot er død. Far sagde "tænk, hvor godt han har haft det, tænk over det". Det var helt sindssygt, men præcis hvad jeg havde brug for at høre. Så jeg stod der og tænkte på alle vores gode stunder, siger Edvin Lindh.

I marts kom opduktionsrapporten på det tragiske dødsfald. Vilgot led af ARVC, som er en arvelig hjertemuskelsygdom, og den kan i værste tilfælde føre til pludselig død.

Edvin Lindh fortæller i et Instagram-opslag, at han og familien er blevet testet for den arvelige hjertesygdom, og alle forundersøgelserne så gode ude. Derfor kan han få lov til at cykle igen snart.

Sponsoreret indhold