Sport12. april 2023

22-årige Anna Kristensen tog Royal Arena med storm: – Jeg havde ikke forventet det

Da Sandra Toft blev skadet, blev 22-årige Anna Kristensen skiftet ind. Hun endte med at blive den helt store stjerne for Danmark i den historiske hjemmebanekamp mod Sverige
Anna Kristensen endte med at blive den helt store danske Het, da Danmark slog Sverige i den historiske kamp i Royal Arena.
Anna Kristensen endte med at blive den helt store danske helt, da Danmark slog Sverige i den historiske kamp i Royal Arena.
 Foto: Mikael Rieck

De danske håndboldkvinder slog tirsdag aften Sverige med 28-26 i en historisk kamp i Royal Arena.

Her var det en dansk målmand, der stjal billedet i kampen, hvor der var rekordmange tilskuere på lægterne.

Normalt ville man straks tænke, at den danske førstemålmand Sandra Toft blev den danske helt, men det er ikke tilfældet. Det var den 22-årige målmand Anna Kristensen, der kom ind i slutningen af første halvleg i stedet for netop Sandra Toft, der blev skadet.

Og derefter scorede svenskerne på under halvdelen af deres forsøg. Anna Kristensen endte kampen med en redningsprocent på svimlende 58 procent.

– Jeg havde ikke forventet at komme ind og spille, og jeg havde slet ikke forventet at få så mange redninger, som jeg fik i dag og så meget tillid. Det er jeg mega stolt og glad over, fortalte den 22-årige målmand, der til dagligt spiller i Esbjerg, med glæde i øjnene til SE og HØR efter kampen.

– Det var en kæmpe oplevelse, og hver gang jeg reddede en bold, blev jeg bare glad.

8157 tilskuere havde fundet vej til Royal Arena, og dermed blev en over 40 år gammel tilskuerrekord fra 1986 slået med omkring 2500 tilskuere.

Selv om Anna Kristensen var banens bedste spiller mod Sverige, så regner ikke med, at hun skal være førstemålmand på landsholdet endnu.
Selv om Anna Kristensen var banens bedste spiller mod Sverige, så regner ikke med, at hun skal være førstemålmand på landsholdet endnu.
 Foto: Mikael Rieck

– Jeg kunne godt vænne mig til at spille foran så mange mennesker, siger Anna Kristensen med et smil på læben.

De over 8000 tilskuere belønnede også Anna Kristensens præstation. Hun blev nemlig også kåret som kampens bedste danske spiller, og det på trods af, at ikke mange af de fremmødte tilskuere helt kendte hendes navn, når det blev råbt efter de første redninger, hun lavede.

Det kom tilskuerne hurtigt til med de utallige redninger.

Men på trods af den store præstation mod svenskerne, så mener hun dog ikke, at hun banker på til pladsen som førstemålmand på landsholdet endnu.

– Det tænker jeg ikke lige umiddelbart. Så vidt jeg husker, har hun nu også spillet et par gode kampe. Der er nok lidt vej endnu, men jeg håber bare, at jeg kan bevæge mig lidt en den retning, så jeg kan lægge pres på en VM-plads (der bliver spillet i blandt andet Danmark til december, red.), slutter hun.

Sponsoreret indhold