Sport25. marts 2024

20 år uden sejr: Verdens dårligste landshold

San Marino, der er kendt som verdens dårligste fodboldhold, kæmper stadig for at bryde deres 20-årige sejrstørke efter et nyt uafgjort resultat

San Marinos håb om at vinde sin første landskamp i 20 år blev søndag aften slukket med en målløs uafgjort mod den caribiske østat Saint Kitts og Nevis.

Resultatet var dog for San Marino trods alt bedre end de to landsholds seneste kamp i sidste uge, der endte 3-1 i Saint Kitts og Nevis' favør.

San Marino, der er sidst på verdensranglisten, har i sin historie kun vundet én kamp - en 1-0-sejr over Lichtenstein i april 2004.

Da San Marino ikke har flere kampe på programmet inden september, står det nu klart, at landet kommer til at runde 20 år uden en sejr.

Saint Kitts og Nevis har en befolkning på 47.600, mens San Marino, der er omsluttet af Italien, har en befolkning på næsten 34.000.

Søndagens resultat var San Marinos tiende uafgjorte i historien, der foruden den ene sejr tæller 197 nederlag.

San Marino var i EM-kvalifikationen i gruppe med Danmark og formåede i de to landsholds seneste kamp i oktober at volde danskerne overraskende store problemer.

Danmark lykkedes blot at hente en smal 2-1-sejr ude over, hvad der på papiret er verdens dårligste fodboldhold.

Landstræner Kasper Hjulmand beskrev efter kampen danskernes præstation som "ganske enkelt bare for dårligt".

- Et alt for dårligt niveau, for dårligt boldtempo og en kamp, der kom i fare, selv om den slet ikke burde gøre det, sagde han efterfølgende til TV2 Sport.

Det foregående opgør i København vandt Danmark 4-0.

Sponsoreret indhold