Sponsoreret
29. marts 2023

Denne særlige trend breder sig: Nu også i vores biler

Vi bliver inspireret af Japan i vores mad, i vores hjem og nu også i vores valg af bil. Japansk futurisme har gjort sit indtog på motorvejene, og her får du alt det, du drømmer om i både funktion og design.
Annonce for Nissan
Nissan Ariya
Nissan logo

Har du spillet Pokémon Go, spist ramen eller set mangategnefilm på Netflix på det seneste?

Du er ikke den eneste, for vi danskere har i høj grad taget den japanske kultur til os.

Vi ser det både i vores indretning, hvor vi sætter pris på minimalisme og rene linjer, men også i kulturen.

Vi sluger den ene Murakami-bog efter den anden, vi shopper basic-tøj i Uniqlo og løber ture i vores Asics-sko. Den japanske bølge er skyllet ind over os.

Nu har trenden japanske futurisme også fundet en indkørsel til de danske motorveje, nemlig i elbilen Ariya fra den japanske bilfabrikant Nissan, der henter inspiration fra hjemlandets kultur og filosofi.

Nissan Ariya

Er du nysgerrig på, hvordan det ser ud, når japansk futurisme møder elektrificering?

Klik her, og se alle Nissan Ariyas spændende funktioner, smukke design og priser.

Strømlinet design

Nissan Ariya er ikke blot en smuk elbil, men en lille bid af den japanske kulturhistorie. Nissan har tænkt over alle detaljer i designet for at give dig den bedste køreoplevelse.

Allerede her taler de ind i den japanske tradition for godt håndværk og masser af tålmodighed, der er nødvendig for at opnå det perfekte resultat.

Nissan kalder det for tidløs japansk futurisme, som skal ære bilfabrikantens japanske DNA og samtidig tage elektrificeringen til nye højder.

Kaster du et blik på Ariya, ser du tydeligt den japanske inspiration. I Ariya er intet overladt til tilfældighederne, og det ses i bilens elegance og nyskabende design.

I skabelsen af Ariya har det japanske koncept, Ma, været helt central. Ma er en minimalistisk tilgang til plads, og i Ariya er der netop lagt vægt på masser af plads.

Det flade gulv i kabinen samt klimaanlæggets placering i det, der normalt ville være motorrummet, giver rum til et strømlinet design. Sæderne føles som biografsæder og giver bilen en loungefølelse.

Nissan Ariya

Japansk inspiration

Nissan har designet Ariyas form ud fra den japanske filosofi Iki, som betyder stilfuld.

Det kan man blandt andet se forrest på bilen på den glatte overflade, som beskytter sensorerne i bilens køreassistentteknologi. Den teknologi finder du indenfor i touchskærmen, der glider elegant ind i instrumentbrættets slanke linjer.

Nissan Ariya

Har du indrettet dit hjem i en minimalistisk skandinavisk stil, har du måske en rispapirlampe hængende i soveværelset.

Den traditionelle japanske papirlanternekunst hedder Andon, og den har Nissan også taget inspiration i. Belysningen i Ariyas kabine er varm og imødekommende, hvilket får den til at føles mere som et hjem end en bil.

Nissan Ariya

Omkring Andon-belysningen finder du også det japanske mønster, Kumiko, som er en japansk teknik til at samle træstykker i et smukt geometrisk mønster.

Mønsteret går igen foran på Ariya og får dermed den japanske inspiration til at gå op i en højere enhed.

Udover de helt klassiske sort og sølv, fås Ariya i mange smukke farver, blandt andet Akatsuki Copper, Warm Silver og Aurora Green.

Nissan Ariya

NISSAN ARIYA

Nissan Ariya byder på meget mere end blot et strømlinet og elegant design. Den helt nye 100 % elektriske crossover fra den japanske bilfabrikant er mulig at få med firehjulstræk, hvilket sikrer en perfekt balance mellem styrke og kontrol i al slags vejr. Ariya giver dig ultimativ frihed med en rækkevidde på op til 533 km på en opladning. Ariya har en intelligent førerassistent-teknologi, der både hjælper med parkering, advarer om biler i den blinde vinkel, skubber dig tilbage i din egen vejbane og selv begynder nedbremsningen, hvis den registrerer opbremsning fra forankørende biler. Ariya scorer desuden fem stjerner ved den seneste sikkerhedsbedømmelse fra Euro NCAP, hvilket blandt andet betyder, at den er enestående til beskyttelse af både børn og voksne.

Læs mere, og dyk dybere ned i Nissan Ariyas univers her.