X Factor 1. april 2016

Emilie Esther: "X Factor"-vinder skal give den fuld gas

Sidste års "X Factor"-vinder Emilie Esther råder dette års vinder til at give sig selv fuldt ud.
Foto: Claus Poulsen

"X Factors" niende sæson har nået sin ende. I finalen står Alex, Reem og Embrace.

Da sidste års vinder skulle findes, var det den unge Emilie Esther, der kunne løfte "X Factor"-trofæet. Siden har hun været gennem hele møllen med at indspille sine egne sange og stå foran publikum til koncerter rundt om i hele landet. Derfor er hun også klar med sine bedste råd til den, der løber med sejren i årets "X Factor".

- Vinderen skal bare give den fuld gas. Man får lov at opleve så meget og spille vildt mange jobs, så det handler om at give alt, hvad man har og nyde det, siger Emilie Esther.

Den 16-årige sangerinde beskriver sin deltagelse i "X Factor" og tiden efter som en sindssyg periode med fart på, selv om det også er hårdt at være under pres med hele Danmarks øjne på sig. Derfor vil hun gerne huske årets vinder på, at man skal slappe af.

- Nogle gange skal man optræde et sted, som måske ikke er så fedt, eller hvor publikum ikke er lige så meget oppe at køre, som man håbede. Men der er det vigtigt at slappe af og kigge på den ene fan, der hygger sig, forklarer Emilie Esther.

Efter sin sejr i "X Factor" 2015 udgav Emilie Esther singlen "Undiscovered" og derefter EP'en "R A R E". Dette års vinder af "X Factor" får chancen for at gå samme vej, for en del af præmien er nemlig at indspille en EP i London med internationale hitmagere som hjælpere. Også her er den seneste vinder overbevist om, hvad der er vigtigt at have med.

- Jeg håber, at vinderen skaber noget musik, som de er glade for og kan mærke sig selv i. Så skal det nok blive godt, siger Emilie Esther.

/ritzau/FOKUS

Se et galleri med kendte til finalen herunder:

Rød løber X Factor finale 2016

Sponsoreret indhold