"X Factor"-Steffen: Flygtninge inspirerer min musik

Steffen Gilmartin finder inspiration til sin musik mange steder

Steffen Gilmartin finder inspiration til sin musik mange steder

Foto: Claus PoulsenFor den 50-årige X Factor-finalist Steffen Gilmartin er musikken tæt forbundet med følelser. Og det kommer seerne til at kunne mærke fredag aften, lover han.

- Med "Pandora", som jeg skal synge på fredag, kommer jeg virkelig til at vise min følsomme side. Der var bogstaveligt talt ikke et øje tørt, da jeg sang den ved prøverne for et par dage siden, fortæller X Factors alderspræsident.

Men det er ikke kun at vise følelser, Steffen Gilmartin mener, musikken kan bruges til. Han har nemlig også erfaret, at musikken er et rigtig godt redskab til integration.

Ved det første liveshow sang den garvede musiker Bo Evers "Fred". En sang der, for Steffen Gilmartin, handler om fællesskab og derfor minder ham om hans anden store passion sammen med musikken: At hjælpe mennesker, der er flygtet fra krig og derved har mistet deres plads i fællesskabet.

Se hvem der er X Factor favorit

- Igennem musikken kan de måske finde en ny samhørighed. Når jeg underviser flygtninge i musik, handler det også om integration: Om at blive en del af det danske fællesskab, hvor musik spiller en stor rolle i vores samvær med hinanden, siger han.

Samspillet med flygtningene på Røde Kors Centeret i Dianalund virker livsbekræftende for Steffen Gilmartin og inspirerer ham i hans egen musik. For eksempel til singlen "Chinese Rebels", som han har optrådt med på Roskilde Festival sammen med sit tidligere band "Gilmartins".

- Det er også meget inspirerende at blive introduceret for de musiktraditioner, som flygtninge har med fra deres hjemland. Specielt deres tendens til pludseligt at bryde spontant ud i sang, gør mig virkelig glad, siger han.

Steffen Gilmartin synger nummeret "Pandora" med Magtens Korridorer, når X Factor går i luften med sit andet liveshow på DR1, fredag kl. 20.00

Se hvilke danske hits, de skal synge i X Factor i aften
Find din favorit kendis her:

Fra forsiden
Close