X Factor6. februar 2010

X Factor: Se alle finalisterne

Danmarks mest populære TV-program har fundet de 9 grupper og solister, der har størst x factor
I alt 17 deltagere skal som grupper og solister overbevise deres mentorer og dommere, Pernille Rosendahl, Soulshock og Remee, om, at de er forårets bedste X Factor-deltagere
I alt 17 deltagere skal som grupper og solister overbevise deres mentorer og dommere, Pernille Rosendahl, Soulshock og Remee, om, at de er forårets bedste X Factor-deltagere
 Foto: DR

X Factor er nu klar til de udsendelser, hvor det hele bliver lidt skæggere og virkeligt - her er de ni solister og grupper, der skal konkurrere live.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/musik/februar/gruppe-8210-jpg.jpg8210 - århusiansk pige hardcore

De er en broget flok, de 4 piger i 8210, men én ting har de til fælles: De brænder for musikken, de ønsker at gøre en forskel, og de er enige om, at Danmark har brug for en gruppe som dem. De er her for at vise, at hip hop har en fremtid i Dannevang, og at alt kan lade sig gøre - bare man tror på sig selv.

17-årige Daniella er født i Danmark. Begge hendes forældre kom til landet fra Irak, før Daniella blev født. Tamams familie flygtede til Danmark fra Somalia, da Tamam var seks år gammel, mens Sara på 15 er født her. Saras far er palæstinenser, mens hendes mor er halvt polak og halvt syrer. 18-årige Fatou er fra Gambia.

- Nu er vi et skridt nærmere vores mål. Nu kan vi endelig vise, hvilket budskab vi vil fortælle Danmark.

Alle 4 medlemmer af 8210 bor fortsat hjemme hos deres familier og passer deres skolegang. Daniella går på Århus Highschool, Fatou går i 1. g på Langkær Gymnasium, mens Sara går i 9. klasse på Egebakkeskolen. Tamam holder et sabbatår og arbejder hos Forbrugerkontakt, indtil skolegangen genoptages.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/musik/februar/gruppe-fireflies-jpg.jpgThe Fireflies - kopige skønsang

De stillede op som solister, men endte som en gruppe. Henriette, Julia og Mathilde kendte ikke hinanden før X Factor, men Soulshocks rutinerede øre kunne hurtigt konstatere, at her var der tre piger med en helt speciel klang. Derfor foreslog han dem at gå sammen i en gruppe. Og således opstod Fireflies, som nu kan bryste sig af at være kommet videre til de eftertragtede liveprogrammer.

Det yngste medlem i The Fireflies er den kun 15-årige Mathilde. Mathilde bor i Randers hos sin mor Annette sammen med sin lillebror Magnus på 12 år. Mathilde går i 9. klasse på C. La Cours Skole i Randers, hvor sang gennem mange år har været en stor del af hverdagen. Hun bruger sin fritid på at spille guitar og synge, og vennerne fylder især også en del i den jyske piges liv.

18-årige Henriette kommer fra Skanderborg og går på produktionsskolen i Hørning. Hun bor fortsat hjemme hos sin mor, Lillian, og holder meget af at sidde foran computeren. Sang har altid været en vigtig del af hendes tilværelse, og hun har både modtaget sangtræning og gået til kor.

Gruppens sidste medlem er Julia. Julia er 22 år gammel og efter at have været bosat i Cape Town i Sydafrika siden 2001, flyttede hun tilbage til Danmark i august 2009 for at færdiggøre sin uddannelse - og følge drømmen om en musikkarriere.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/musik/februar/gruppe-boyband-jpg.jpgIn-Joy - boyband-eksperimentet

Med to medlemmer på 24, et på 20 og et på 15 må In-Joy gå rent ind i hjerterne hos mange unge piger i Danmark. Esbjørn, Nabil, Jannick og Kevin danner gruppen In-Joy.

Esbjørn på 24 er et af gruppens ældste medlemmer. Han har de sidste 2 år arbejdet som postbud i Postdanmark og bor i Århus. Oprindelig kommer Esbjørn fra Ørum - byen, der blev verdensberømt i Danmark som den første X Factor-vinder Martins hjemstavn. Før X Factor var Esbjørn forsanger og sangskriver i et rockband.

Et andet af gruppens medlemmer har også tilknytning til den første X Factor-sæson: Nabil, 24 år, er bror til Basim, der fik en flot fjerdeplads i premieresæsonens liveprogrammer. Nabil bor i dag i Høje Gladsaxe og har gennem længere tid været sygemeldt efter et overfald.

20-årige Jannick bor i København, men kommer oprindelig fra Vejle. Jannick har gået på gymnasiet i halvandet år og har blandt andet arbejdet som tjener i Nyhavn, men det er sang og dans, han virkelig brænder for.
Sidste medlem af firkløveret er Kevin på 15 år. Kevin bor i Herlev hos sine forældre, og han går i 9. klasse på Hammergårdsskolen.
Kevin har spillet teater i syv år, primært på Eventyrteatret. Hans forældre Peter og Jeanette støtter ham fuldt ud i hans drøm om at blive sanger og skuespiller.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/musik/februar/ung-anna-jpg.jpgAnna - færøsk fuldblod

Anna, 18 år, er født og opvokset på Færøerne, men da hun i sommeren 2009 havde afsluttet sin studentereksamen, pakkede hun kufferten og flyttede til København. Her startede hun på Complete Vocal Institute, en teknisk sangskole i København.

Annas mor er dansk, og hendes far er færing. Forældrene er stadig bosat på Færøerne sammen med Annas to søskende, Lukas på 11 og Barbara på 15. Annas far, Kenneth, har i mange år arbejdet som vinduespudser, og Annas mor, Mette, er bogholder.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/musik/februar/ung-jesper-jpg.jpgJesper - allerede favorit

Jesper blev født i 1994 på Amager, men er i dag bosat i Taastrup, hvor han er vokset op hos sine forældre Gudrun og Carsten. De 2 ældre søstre Linn på 19 og Fie, 23, er også en del af husstanden, men i dag er Fie flyttet hjemmefra, og kun Linn bor hjemme sammen med sin lillebror.

De første mange skoleår tilbragte Jesper på Borgerskolen i Taastrup, men i 8. klasse var det tid til et skoleskift. I dag har den unge X Factor-deltager sin faste gang på Vestegnens Privatskole, hvor han går i 9. klasse. Efter sommerferien håber Jesper at komme ind på gymnasiet, men først skal han igennem et travlt forår, der står i X Factors tegn.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/musik/februar/ung-tine-jpg.jpgTine - Remee's wildcard

Tine er født i Herlev, men da hun var 7 år, blev hendes forældre skilt. Tine, hendes mor Anni og storebror Anders flyttede til Brede, hvor familien stadig bor sammen med Tines bonusfar Emun. Og Tines far, Tom, er bosat i Hørsholm nord for København.
Skolegangen startede på Kongevejens Skole i Virum, men i 6. klasse skiftede Tine skole, og i dag er den 16-årige skønhed ved at færdiggøre sit sidste skoleår. Hvad der venter derefter, vides endnu ikke.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/musik/februar/gammel-thomas-jpg.jpgThomas - fra bordtennis til musik

29-årige Thomas gik i mange år og drømte om, at han skulle ende som professionel bordtennisspiller. Men sådan gik det ikke. Et væld af begivenheder, en skadet ryg og forældrenes skilsmisse fik den karismatiske sanger til at lægge battet og gribe sin guitar.
Thomas er født i København, hvor begge hans forældre mødte hinanden, da de arbejdede som livreddere. Snart flyttede familien til Randers, hvor de fik endnu et nyt medlem, nemlig lillesøsteren Stine.

I en ung alder begyndte Thomas at spille bordtennis, og hans talent fik ham med på ungdomslandsholdet. Da Thomas fyldte 18 år, fik han en guitar i fødselsdags- og julegave af sine forældre, Berit og Ib.

I sommeren 2009 blev han færdig som lærer, og i dag er det Hellerup Skole, der er Thomas' daglige arbejdsplads. Her underviser han i dansk, svømning, idræt og musik, mens kæresten Trine, der også er lærer, arbejder på Frederiksberg.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/musik/februar/gammel-peter-jpg.jpgPeter - den bløde dørmand

Han er født i Aalborg og opvokset i Aabybro, hvor han stadig bor. Så han betegner sig selv som en ægte nordjyde. Og så anser Peter sig selv for at være en sand beskytter.

Man tror det måske ikke, når man ser ham første gang. Men da Peter stillede op til audition i Århus i efteråret 2009, var det første gang, han optrådte. For selv om sangen har været en del af hans liv, siden han var 14 år gammel, har han hverken stået på store scener eller optrådt for et publikum. Barndommen tilbragte han på gården i Aabybro, og det var på vej hjem fra Vedsted Centralskole i Birkelse, at Peter opdagede sin egen stemme.

Som 14-årig blev Peter stillet over for et betydningsfuldt valg af sine forældre: Han kunne komme med klassen på tur til London - eller han kunne få en guitar. Peter valgte guitaren og brugte ugen, som klassekammeraterne tilbragte i England, på at lære at spille. Og snart begyndte han at skrive sine egne sange.

Snart startede Peter i lære som lastvognsmekaniker, senere arbejdede han som bygningsarbejder, hvorefter han begyndte at opkøbe ejendomme, som han istandsatte. Sideløbende passede han sit job som dørmand i Jomfru Anegade, og i 2008 overtog Peter et lejemål i Aabybro. Her indrettede han et fitnesscenter, Extreme Fitness, som han i dag driver med succes.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/musik/februar/gammel-daniel-jpg.jpgDaniel - konservatorium-uddannelse

26-årige Daniel er født i Århus, hvor han er opvokset med sine forældre, Jan og Marianne, og sin storebror Nikolaj. Efter endt folkeskole gik han på badmintonskole i Holme, hvor han trænede ikke mindre end 25 timer om ugen. Gymnasietiden tilbragte han på Odder Gymnasium, hvor hans kammerat, Andreas, der også går konservatorievejen og er i gang med en guitarkarriere, opfordrede ham til at prøve vejen som sanger.

Cornetten og trompeten forblev Daniels foretrukne instrumenter helt frem til 2.g, hvor han begyndte at spille bas. Snart begyndte han at tage ud og optræde med familiebandet med far og storebror. Nu går han på musikkonservatoriet i Aalborg.

Sponsoreret indhold