X Factor-Nanni havde knuder på stemmebåndet: I fare for operation

Lina Rafns X Factor-deltager måtte ikke tale i 10 dage

Lina Rafns X Factor-deltager måtte ikke tale i 10 dage

Foto: Lars E. Andreasen/DRFredag aften stod det klart, hvilke ni deltagere der skal kæmpe om trofæet og titlen som årets X Factor-vinder 2015. Her afslørede de tre dommere, Thomas Blachman, Remee og Lina Rafn, nemlig, hvilke deltagere de mener har dét, der skal til for at gå hele vejen.

Lina Rafn valgte blandt andet at sende Nanni fra Randers videre til live shows - og dét til trods for at den talentfulde sangerinde havde flere problemer med sin stemme: Hun blev hurtigt hæs, også når hun blot talte.

- Jeg fik tjekket Nanni omgående efter bootcamp hos lægen og fik at vide, at der var knuder på begge sider af stemmebåndet. Lægen fortalte, at hun skulle holde sig i ro og måtte ikke en gang hviske, siger Lina Rafn til BT.

LÆS OGSÅ: Afsløring: X Factor-Jasmins far eftersøgt for mord

Hvis hævelserne omkring stemmebåndet ikke var faldet i løbet af 10 dage, skulle Nanni opereres. Heldigvis slap hun for at skulle under kniven, men Nanni blev i stedet sendt videre til en fysioterapeut, som skal hjælpe hende med at bruge stemmen rigtigt og få trænet stemmemusklerne op.

- Træningen har virket, da Nanni nu har nogle muskler at trække på. Men hun skal huske på at vælge sine kampe, så der ikke laves om på det, der er fantastisk ved Nanni, selvom det slider på stemmen, fortæller Lina Rafn til BT.

Foruden Nanni valgte Lina Rafn, der i år har den voksne kategori, at sætte sin lid til 25-årige Jógvan, der fortsætter rækken af talentfulde færinger i X Factor, og den 25-årige Sophia.

LÆS OGSÅ: Se billedet: X Factor-Mardou gravid

Remee, som har ansvaret for den unge gruppe, valgte den 15-årige Emilie Esther fra Aalborg, aarhusianske Baraa Qadoura på 15 år og 16-årige Tannaz Hakami.

Ligesom sidste år skal Thomas Blachman stå bag grupperne, og han har valgt de tre, han mener kan føre ham til sejren: Finn & Rie, der er X Factors to alderspræsidenter, gruppen Ivarsson, Bang & Neumann og sidst men ikke mindst de to Gentofte-drenge Anthon og Thor, der går under kunstnernavnet Citybois.

Det første liveshow sendes fredag den 13. februar på DR1, og det bliver dermed første gang, de ni deltagere skal dyste mod hinanden på direkte tv.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close