X Factor27. marts 2009

”X Factor”: Mistanke om snyd

Vinderen skal synge på søndag i Aalborg, hvor favoritten Mohamed kommer fra
Uanset hvem, der skal synge i Aalborg på søndag, så overgår det nok ikke finalisternes oplevelse i mandags på Rådhuspladsen
Uanset hvem, der skal synge i Aalborg på søndag, så overgår det nok ikke finalisternes oplevelse i mandags på Rådhuspladsen
 Foto: DR

Når den sidste sang er sunget, og vinderen er udråbt i forårets X Factor, slipper Danmarks Radio grebet om de artister, der i nu syv uger har tryllebundet danskerne til skærmen fredag aften.

Og så tager pladeselskabet Sony/BMG over. For så skal der tjenes penge. Og der er ikke et sekund at spilde. For der skal puttes i banken, mens vinderen er varm. Allerede i weekenden skal de, han eller hun ud og vises frem for det ganske land.

Første job bliver i Magasin i midten af København. Andet job er en maraton-forestilling på Gammel Torv i Aalborg. Det er helt tilfældigt også favoritten Mohameds hjemby, og at det netop er dér han, Linda eller Alien Beat Club skal skrive autografer og synge Søren Rasteds "Det bedste til sidst" har været grobund for spekulationer om, at vinderen (underforstået: Mohamed) var kendt og givet på forhånd.

Sony/BMG, der ellers hidtil kun har været en perifer medspiller i X Factor, træder nemlig nu ind på banen og har hånd- og hals-ret over vinderen. Og pladeselskabet er sådan set ligeglade med, at Danmarks Radio har skabt rammerne. Fra nu af skal der tænkes kommercielt - og det er en af begrundelserne for, at man tager til Aalborg.

- Vi er nødt til at have en partner, der kan løfte arrangementet, og radiostationen ANR er den største af slagsen i Jylland. Den sender i Aalborg. Derfor laver vi det i Aalborg. Vi ved godt, at vi kommer under mistanke for at kende vinderen på forhånd, men det gør vi altså ikke, påstår Anette Wigandt fra Sony/BMG i Ekstra Bladet i dag.

Sponsoreret indhold