X Factor15. januar 2021

"X Factor"-Jonas sang om svigt fra far: - Ligeglad med hans reaktion

26-årige Jonas Ankerstjerne åbnede modigt op om det svigt, han har oplevet fra sin far. I et interview med SE og HØR forklarer "X Factor"-deltageren, at han egentlig er ligeglad med sin fars reaktion på sangen, som omhandler ham og det svigt
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da Jonas Ankerstjerne var bare ni år, blev hans forældre skilt. Det fortalte og sang han om på imponerende vis til sin audition i "X Factor".

Den 26-årige jyde sang sin egen sang "Tusind ar", som handler om de svigt, han har oplevet fra sin far.

Siden skilsmissen har Jonas set sin far mindre og mindre, og den dag i dag snakker de kun i telefon sammen cirka to gange om året. Nu kan Jonas' far se ham på skærmen i "X Factor", hvor han fik ros fra de tre dommere.

- Nu var det første gang, jeg sang alene foran andre, så det var grænseoverskridende. Især når man ved, det bliver filmet, og man bliver bedømt af tre professionelle, siger Jonas til SE og HØR.

Men det var ikke kun Thomas Blachman, Oh Land og Martin Jensen, som gjorde Jonas nervøs. Også det, at Jonas' far ikke vidste, at han stillede op med den meget personlige sang, pressede ham.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2021-01-11_kl._14.50.30.png
 Foto: TV 2

Jonas imponerede dommerne ved sin audition (Foto: TV 2)

- Det gjorde en smule ondt på mig selv, kunne jeg mærke, da jeg var færdig. Han ved, jeg er stillet op, men han ved ikke, at jeg sang om ham. Det kan godt gå hen og blive en smule turbulent, indrømmer han.

Ligeglad med far

Jonas fortæller til SE og HØR, at hans far godt ved, at han er stillet op i "X Factor", men han ved ikke, at det er med en sang, som handler om det familiære svigt.

Det er dog ikke noget, som fylder det store i hans hoved. Farens reaktion er nemlig ikke vigtig for Jonas - han er på en anden mission.

- Som sådan er jeg ligeglad med hans reaktion. Jeg er mere ude efter at bringe et budskab til andre, som har det på samme måde som mig, slår han fast.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2021-01-11_kl._14.46.11.png
 Foto: TV 2

Jonas' far ved ikke, at han stillede op med sangen "Tusind ar", som handler om ham (Foto: TV 2)

Jonas, som til daglig bor i Århus, hvor han læser til pædagog, vil gerne nå ud til unge mennesker, som har oplevet den samme form for svigt.

- Jeg blev svigtet i en ung alder. Det gik ikke op for mig, før jeg var 23, og mine forældre blev skilt, da jeg var 9, siger han og fortsætter:

- Jeg vil gerne nå ud til nogen, som ikke tænker over det, eller som ikke tør snakke om det.

Sponsoreret indhold