X Factor 11. marts

”X Factor”: Her er dem, der (måske) kom ALT for langt

Lige nu løber den 15. sæson af sangtalentprogrammet ”X Factor” over stablen, og der har derfor været en del håbefulde sangere forbi de skiftende tre dommere. Det er dog ikke alle, der havde lige meget sangtalent
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fredag efter fredag sender TV 2 lige nu sangprogrammet ”X Factor”, hvor de sidste livedeltagere lige nu kæmper om at kunne kalde sig vinderen af 2022-versionen.

15 sæsoner betyder også tonsvis af håbefulde talenter, der har stået foran de tre skiftende dommere, og hver især kæmpet en brav kamp for at få en af de eftertragtede pladser i liveprogrammerne.

Mange har klaret sig gennem nåleøjet, for i ”X Factor” er det ikke altid kun selve stemmen, der har en betydning for, hvorvidt man klarer sig godt i programmet.

Derfor er flere nok er kommet en anelse længere, selv om dommerne ikke var tilfredse med deres sangpræstationer på scenen.

Senest er det gruppen Lorenzo og Charlo, der er strøget videre i programmet - til trods for, at Thomas Blachman så sent som i fredags bedyrede, at duoen "sang ad helvede til".

Vi har her samlet en liste over alle de andre, der fik lov til at være med, selv om dommerne (og måske også nogle danskere) ikke altid var imponerede over deres sangtalenter.

Asian Sensation

Brødrene Daneshan Theivendran Sivapatham og Danushan Theivendran Sivapatham stillede i 2009 op i ”X Factor” sammen med deres fætter Kautham Jeyakumam.

Artiklen fortsætter under videoen

Sammen kaldte de sig for Asian Sensation – og det var uden tvivl deres charme og smittende humør, der i sidste ende fik dem hele vejen til det fjerde liveshow, inden de blev stemt ud af programmet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Claus Poulsen

Asian Sensation på "X Factor"-scenen. Foto: Claus Poulsen

Men trods deres umiddelbare ikke-eksisterende sangtalent i ”X Factor” så har bandet faktisk flere gange forsøgt sig med at genoptage musikkarrieren. Senest i 2018, hvor de udgav sangen ”A Family”.

Zara & Allen

Veninderne Zara og Allen gik under gruppenavnet ”Ladies with attitude”, og de kunne i 2017 give deres besyv på, hvordan et par powerkvinder skulle indtage ”X Factor”-scenen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Kaspar Wenstrup

Zara og Allen. Foto: Kaspar Wenstrup

Det lykkedes dog ikke helt, og de to måtte to uger i træk forsøge sig med omsang, da seerne på ingen måde følte samme glæde over at høre pigerne på scenen, som deres mentor Mette Lindberg.

Det blev altså kun til to liveoptrædener for pigebandet.

Citybois

Det er syv år siden, de to gæve gutter, Anton og Thor, for alvor blev et kendt navn, da de med deres band Citybois deltog i ”X Factor”.

Sammen med Thomas Blachman sørgede de for at indtage scenen fredag efter fredag – selv om de fleste nok ville mene, at drengene havde mere talent for at bevæge sig på scenen end for rent faktisk at synge.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Claus Poulsen)

Citybois på scenen. Foto: Claus Poulsen

Faktisk klarede de sig hele vejen til semifinalen, inden de en uge før finalen måtte vinke farvel til chancen for trofæet.

Artiklen fortsætter under videoen...

Helt skidt er det dog ikke gået dem siden, og programmet gav dem stor succes som musikere.

De nu seks års erfaring har da helt sikkert også givet deres stemmer et gevaldigt løft, fra de stod purunge på TV 2’s scene i 2015.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Aller Media DK

Foto: Aller Media DK

Basim

Den i dag 29-årige Basim prøvede kræfter med sangprogrammet i den første spæde sæson, da programmet fik premiere herhjemme i 2008.

De fleste tænker muligvis tilbage på sangerens tid i programmet som ham med knap så fantastiske sangstemme. Især ikke når han blev målt op imod Martin, der jo endte med at tage sejren det år.

Artiklen fortsætter under videoen

Lina Rafn betegnede ham da også som en ”usleben diamant”, hvilket må siges at være rigtigt.

Artiklen fortsætter under billedet

(Foto: Claus Poulsen)

En purung Basim i "X Factor". Foto: Claus Poulsen

Stemmen har han siden arbejdet videre på - og det har givet pote.

I dag har han således en strålende karriere inden for musikken med flere album i rygsækken og en optræden i det danske Melodi Grand Prix i 2014. Her vandt han desuden med sangen ”Cliche Love Song”.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Universal music)

(Foto: Universal music)

Sigmund

Sigmund var uden tvivl noget for sig – han charmerede dommerne uge efter uge, men seerne var ikke med ham hele vejen, når det kom til hans stemme og ønske om glitter og glamour.

Artiklen fortsætter under videoen...

Dette til trods for, at han var bookmakernes storfavorit til at vinde i 2018. Derfor kom det også som en overraskelse for flere, da han endte med at ryge ud af talentkonkurrencen en uge før finalen, mens andre jublede over at titlen i stedet gik til gruppen Place on Earth.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Dan Mariegaard

Foto: Dan Mariegaard

Men ligesom med Basim har Sigmund også taget sin karriere til nye højder efter sin deltagelse.

Faktisk kunne han allerede året efter sin deltagelse skrive en optræden i dansk Melodi Grand Prix på sit cv. Her optrådte han med sangen ”Say My Name”.

Her fik han en tredjeplads.

VocaLoca

I det femte liveshow af den allerførste sæson af ”X Factor” måtte gruppen VocaLoca vinke farvel til chancen om at vinde konkurrencen.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Aller Media

Foto: Aller Media

Gruppen var endt i omsang med Basim, og det blev efterfølgende Thomas Blachman, der endte med at sende Basim videre i konkurrencen.

Gruppen bestod af fem sangere, og de blev kendt for deres 5-stemmige vokalarrangementer. Men det var altså ikke nok til at sende dem videre. 

Sponsoreret indhold