X Factor27. januar 2024 (opd. 29. januar 2024)

”X Factor”-Helene Frank afslører: Var bekymret for én ting ved at synge på dansk

Helene slog dommerne bagover til ”6 Chair Challenge” og sikrede sig en sikker stol hos Simon. Hun skulle dog synge på dansk, og det var ikke uden udfordringer
Med "The Minds of 99 "-sangen "Under Din Sne" blæste 28-årige Helene Frank dommerne bagover. Dette til trods for, at hun ikke er vant til at synge på dansk.
Med "The Minds of 99 "-sangen "Under Din Sne" blæste 28-årige Helene Frank dommerne bagover. Dette til trods for, at hun ikke er vant til at synge på dansk.
 Foto: Lasse Lagoni / TV 2

LÆS OGSÅ: "X Factor"-deltager August Tómasson holdt på hemmelighed: Skjulte det for Blachman

Det var det bedste ”The Minds of 99”-cover som Oh Land havde hørt.

Simon Kvamm sad med tårer i øjnene og Thomas Blachman bankede i bordet, da Simon Kvamm sagde, at Helene Frank skulle have en stol.

”6 Chair Challenge” forløb med andre ord helt perfekt for den 28-årige dansk-tyske efterskolelærer.

Selv var hun også ganske tilfreds med sin egen præstation.

– Det var en fantastisk oplevelse, som var fyldt med adrenalin, så jeg kan faktisk ikke huske så meget af den. Det var en meget overvældende oplevelse, men på en rigtig fed måde, siger hun til SE og HØR.

Hele tiden mellem audition og ”6 Chair Challenge” havde Helene brugt tid på at finde en sang, som hun havde forberedt sig på.

Sangvalget blev dog ændret i sidste øjeblik, efter samtalen med Simon.

Selv om hun har det fint med at synge på dansk, så gjorde det ændrede sangvalg hende ikke mindre nervøs over at skulle synge på dansk.

– Jeg har ikke rigtig sunget på dansk før, men jeg tager det som en rigtig fed udfordring. Indtil videre har det været rigtig godt at udforske det danske sprog, siger hun og fortsætter.

– Jeg var lidt bekymret for, at min udtale ikke ville være den bedste, men det fik jeg hurtigt at vide, at det ikke var noget problem.

Med til at overvære den succesfulde ”6 Chair Challenge”-oplevelse var både Helenes gospelkor, hendes bedste veninder, søsteren og kæresten.

Har musik i årerne

Helene Frank kommer fra det danske mindretal. Derfor er hun vokset op med to kulturer på en gang.

Det har både haft sine fordele og ulemper.

– Det er ret fedt, men så ved man heller ikke helt, hvor man hører til henne. Er det Tyskland eller Danmark? Men jeg bor i Danmark, så efterhånden føler jeg, at jeg hører meget mere til i Danmark.

Da Helene var fire, fik hun privatundervisning i blokfløjte. Det fortsatte indtil hun blev 13 år. Sidenhen har hun lært at spille klaver og saxofon, og så bruger hun generelt meget tid på musikken.

Når hun ikke arbejder som efterskolelærer – hvor hun også er uddannet musiklærer, men kun underviser i matematik og tysk – går hun til kor, spiller i band og orkester og synger i en sanggruppe.

Med andre ord har musikken altid været en del af 28-årige Helene Franks liv.

Nu er der fuld fokus på ”X Factor”, hvor næste skridt er at komme videre fra Simon Kvamms bootcamp.

Sponsoreret indhold