X Factor13. februar 2009

X Factor: Heavy Sidsel

I de første uautoriserede meningsmålinger er den lille sanger storfavorit og overrasker i aften ved at synge Metallica
Sidsel har modsat de otte øvrige finalister valgt en for hende utraditionel og overraskende sang til den første liveudsendelse
Sidsel har modsat de otte øvrige finalister valgt en for hende utraditionel og overraskende sang til den første liveudsendelse
 Foto: DR

16-årige Sidsel Vestervejle fra Silkeborg er ikke ret stor. Omkring de 150 centimeter i højden. Men hun er yndigheden selv, og hverken hendes talent, stemme eller selvtillid overgås af mange.

I aften giver hun sig selv lidt af en ilddåb i X Factor, når liveudsendelserne går i gang.

Hun har nemlig i modsætning til de øvrige deltagere valgt at synge en sang, der ikke lige er den, man forventer af hende. Metallicas "Nothing Else Matters", som nok principielt er en ballade, men som i originalversionen er garneret af tunge heavy-guitarer og bastant trommehelvede.

- Det er jo ingen, der siger, at min version er heavy, siger hun kryptisk til seoghoer.dk.

- Det er faktisk en meget smuk sang, og selv om Metallica ikke er det, jeg hører mest, så var jeg ikke i tvivl om, at den ville ligge godt til mig, da Blachman foreslog, at jeg skulle synge den, siger hun.

- Og så er den jo også lidt dansk, fordi Lars Ulrich slår trommer på originalen. Han og jeg er jo de allerbedste venner, griner hun, lader sine sorte øjne glimte spøgefuldt og indrømmer så hurtigt, at hun aldrig har mødt den danske verdensstjerne, men at hun da gerne ville.

Berømmelsen er hun også allerede ved at mærke nu. Hun er allerede i flere uautoriserede meningsmålinger udråbt til storfavorit, men det lader hun sig nu ikke gå synderligt på af.

- Jeg prøver på ikke at tænke på, at mange siger, jeg er favorit. Alle deltagere har i mine øjne vinderchancer, siger hun.

Se alle billederne af deltagerne 2009 i galleriet

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/a6d2742d4965472581483ffeaf731c7e.jpg
Sponsoreret indhold