"X Factor": Færøerne stjæler sejren igen

Anna tog dommerne med storm

Anna tog dommerne med storm

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Først sejrede Gudrun i "Stjerne for en aften". Så vandt Linda Andrews sidste års omgang af "X Factor". Og nu står en ny ungmø med færøske aner klar til at banke alle danskerne i dette års udgave af det storstilede DR-show.

I fredagens sidste auditionprogram overvældede den færøske rødtop Anna både Remee, Pernille Rosendahl og Carsten Soulshock og strøg direkte videre til næste uges Superbootcamp.

- Det var totalt uventet. Jeg havde haft nogle forestillinger om, hvordan det ville være at høre dommernes kommentarer, og så var de bare så utrolig positive. Det var fantastisk, siger den 18-årige sanglærke.

Hvis Anna går hele vejen, bliver der sandsynligvis igen både læserbrevsstorm og national klagesang over vore nordiske broderfolk, som før er blevet beskyldt for at stjæle sejren ved konsekvent at stemme på deres egne.

- Hvis man ser på Færøerne som befolkning, fylder de jo ikke mere end en stor by i Danmark. Men nu må vi se, om jeg overhovedet når så langt, mener Anna, som dog alligevel kan se frem til en del polemik, hvis den færøske teenager skulle gentage historien og nuppe "X Factor"-sejren foran de danske artister.

Find din favorit kendis her:

Fra forsiden
Close