X Factor22. februar 2022

"X Factor"-bandet The Kubrix genopstår: - Der mangler sådan nogle som os

De kom helt til kvartfinalen i forrige sæson af ”X Factor”. Nu er The Kubrix ved at ryste sangprogrammet af sig, mens de fem resterende kvindelige bandmedlemmer forsøger at gøre tingene helt selv
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der er mange ting, som de kvindelige sangerinder i bandet The Kubrix gerne vil gøre oprør mod.

For eksempel er der efter deres mening påfaldende få kvinder i toppen af dansk musik.

- Det er lige meget, om man ser Zulu Awards eller kigger ned over de danske hitlister, så er der bare virkelig ikke mange kvindelige artister, fortæller Camilla Riedman Harlund, da SE og HØR ringer for at høre om The Kubrix debutsingle ”New Generation”.

I fredags kunne de fejre, at deres helt egen musik endelig er på gaden. Og det er tydeligt at høre på Camilla, at hun og resten af The Kubrix godt gider at udgøre det tiltrængte friske pust på den danske musikscene.

- Der er altså ikke så mange som os, fortsætter hun om gruppen, der blev dannet af Thomas Blachman forrige år. Dengang var de syv medlemmer, men 19-årige Filipa Arenfeldt og 20-årige Jerald 'Jerry' Baldemor trak begge stikket.

- Det var helt udramatisk. Filipa sprang fra lige efter vores deltagelse, fordi hun ville fokusere hundrede procent på sin uddannelse. Og Jerry bor i Sverige, siger Camilla, der er 23 år.

Overvejede nyt navn

Kvinderne i The Kubrix er nu fuldt fokuseret på at ryste ”X Factor” af sig. Alligevel besluttede de sig for at beholde det navn, som de fik i sin tid, da de blev sat sammen.

- Vi overvejede faktisk andre navne til bandet, men vi landede tilbage ved The Kubrix igen, da det ræsonnerede godt med vores gamle publikum. Men det er også vigtigt for os at signalere, at det er The Kubrix i en ny version, fortæller Camilla om singlen og den kommende musik, der ifølge hende lægger sig op ad alternative- og indiegenren.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/20210319-224153-l_68mb.jpg
 Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix

Sidste år så The Kubrix sådan ud. Med syv medlemmer. Jerry i midten og Filipa (anden fra venstre) sprang fra, men uden dramatik. (Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)

16-årige Rebecca Givskov, 17-årige Louise Westergaard, 19-årige Emmely Søgaard Hansen, 22-årige Clara Ovesen og 23-årige Camilla Riedmann Harlund har selv skrevet sangen ”New Generation”, som de kalder et ”ungdomsoprør anno 2022”.

Sangen er blevet skabt i samarbejde med producer Nicolai Kornerup, som også har været en del af Thomas Blachmans team i TV 2-programmet.

Gør-Det-Selv

For medlemmerne af The Kubrix har det været vigtigt, at gøre det hele selv.

- Vi har tilsammen et stort netværk af kreative og hjælpsomme mennesker, og det har været utroligt fedt, fortæller Camillia, før hun afslører, at The Kubrix i den kommende weekend skal samles for at optage deres første musikvideo.

- Vi prøver at gå efter denne her DIY-stemning, både når tager pressefotos, når vi laver musik og optager den visuelle del.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/img_2553_0.jpg
 Foto: Cliff Coovi

The Kubrix version 2.0 vil gerne ud af "X Factor"-skyggen og helt til tops i dansk musik. Udover debutsinglen har de en hel masse ny, frisk musik klar. (Foto: Cliff Coovi)

Tiden efter ”X Factor” er blevet brugt særdeles fornuftigt af Camilla, Rebecca, Louise, Emmely og Clara.

- Vi har næsten et helt katalog af sange klar, så der er meget mere på vej, fortæller Camilla med et grin.

Lyt til "New Generation" her.

Sponsoreret indhold