X Factor28. januar 2010

"X Factor"-Asle: Død af druk

Den beduggede sangers krop gav op efter et liv med sprut og røg
I 2009 brummede Asle sig ind i danskernes hjerter
I 2009 brummede Asle sig ind i danskernes hjerter
 Foto: Niels S. Andersen

Asle Ketil Rubbås fra sidste års "X Factor" døde natten til tirsdag. Han blev 54 år gammel.

Ifølge SE og HØRS oplysninger blev han indlagt på Helsingør Hospital den 18. januar til afgiftning forårsaget af alkohol. Kort efter indlæggelsen begyndte livsvigtige organer at svigte, og han sov stille ind på hospitalets intensive afdeling kl. 3.30 tirsdag nat.

I et interview med SE og HØR for få uger siden udtalte Asle Rubbås med et nærmest uhyggeligt forsyn, at han var klar over risikoen ved sit enorme daglige alkoholindtag.

- Jeg har lige begravet en ven, der drak sig ihjel ... men jeg ved ikke, om jeg vil holde op, sagde han med et smil i midten af januar. Skæbnen ville, at han selv blev den næste i vennekredsen, der skulle tages afsked med for evigt.

Kulthit

Asle Rubbås blev danmarkskendt, da han stillede op i "X Factor 2009". Med sin rustne, karakteristiske bajerstemme blev han et regulært kulthit blandt både dommere og seere, og selv om han ikke gik videre fra bootcampen, var han en deltager, som folk blev ved at huske.

Helt op til sin død arbejdede "Helten fra Hundested" da også på sin debutplade som soloartist.

Albummet skulle være udgivet i år, men selv om han nåede at indspille langt de fleste sange, er det nu tvivlsomt, om pladen bliver en realitet.

Asle Ketil Rubbås efterlader sig en ekskone og 2 voksne børn.

Sponsoreret indhold