X Factor1. januar 2010

”X Factor 2010”: Rædslerne står i kø

Men den nye dommer-trio er homogen og virker mere slagfærdig og kompetent uden Lina og Blachman
Nogle kunne, andre kunne bestemt ikke - X Factor 2010 er i gang
Nogle kunne, andre kunne bestemt ikke - X Factor 2010 er i gang
 Foto: DR

At se "X Factor" er akkurat ligesom at læse et ugeblad. Hver gang en ny deltager dukker op på skærmen, sidder man tilbage med to vurderingsmuligheder: 1) "bare det var mig", eller 2) "godt det ikke er mig"..

Ved starten i aftes var der mest "godt det ikke er mig".

Men heldigvis var høstakken så stor, og grundigheden med at finde de enkelte nåle, man kan spidde sig på og blive opløftet af, så seriøs, at der allerede nu tegner sig nogle enkelte stjerner blandt det morads af nobodys, der enten sang ad h til, var alt, alt for nervøse eller forsøgte at skjule deres patetiske talenter bag undskyldninger fra deres opvækst.

Kompetente dommere

Heldigvis har DR og produktionsselskabet Blu fået stablet en ny dommertrio på benene, der ikke kun virke indlevede og indlevende, men også mere kompetent end da Lina Rafn og Thomas Blachman udgjorde de to tredjedele.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/kendte-dk/januar/pernille-dommer-x-facotr-jpg.jpgFørst er der Pernille Rosendahl, der i kraft af sine roller i først Swan Lee og nu The Storm selv er en af landet allerypperligste sangerinder. Hendes hjerte er større end hendes smil. Men mens hendes kvindelige forgænger havde en tendens til bare at synes, at alt var fedt samtidig med at moderfølelserne drev ned af skærmen som sirup, så får man fra start en fornemmelse af, at Pernille tør og formår at være skarpere end Lina, når hun skal udradere talentløsheden eller fremhæve de livsbekræftende skævheder.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/kendte-dk/januar/soulshock-dommer-x-factor-jpg.jpgCarsten "Soulshock" Schack har været hele udskilningsløbet igennem selv og har skabt sig en formidabel karriere som verdensstjernernes producer i Hollywood. Det har ikke gjort Aalborg-drengen kynisk, men bare ubarmhjertig. Når han siger "skrid", så er det ikke kun på grund af manglende talent, men lige så meget, fordi han fornemmer, at indstillingen bag ganske simpelt ikke er seriøs nok til, at han kan se den reelle "X Factor" hos den, der stiller op.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/kendte-dk/januar/remee-dommer-x-factor-jpg.jpgRemee er Remee. Ham kender vi jo (det er ham, der er kæreste med Michala Kjær). Hans entusiasme kan løfte hele programmet.


Så tak til dommere - og la' os så håbe, at de er dygtige nok til at spotte de rigtige, så fredag aften også kommer til at stå i "X Factor's" navn i foråret.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/x-factor/gallerilink-jpg.jpg


Sponsoreret indhold