Sigmund fra ”X Factor” dopet med medicin: Jeg sov i tre år

Sigmund Trondheim

Sigmund Trondheim

(Foto: Thomas Laursen)

Vi kender ham som den sprudlende, smilende og danseglade fyr fra ”X Factor”. Men smilet har ikke altid været stor hos den talentfulde Sigmund, 22, fra Sørvad ved Herning.

Som barn og ung tumlede han med mange problemer – en voksende uro i kroppen, der sidenhen blev til depressive tanker.

Lægerne anede ikke, hvad der var galt med Sigmund, der i flere år fik en stærk kombination af forskellige slags medicin mod både tics og depressioner.

Medicinen gjorde ham til en zombie og ude af stand til at passe sin skole eller et job. I stedet endte ham med at have et par svære år på kontanthjælp.

Det fortæller Sigmund i et stort interview med Ude & Hjemme:

 - Jeg var en zombie. Jeg bare sov og sov, og det var også derfor, jeg slet ikke kunne passe min skole. I dag er jeg rasende over, at jeg har spildt omkring tre år af mit liv på at tro, at jeg ikke duede som menneske, når det i virkeligheden handlede om, at jeg var dopet af medicin, fortæller Sigmund i interviewet med  Ude & Hjemme.

Sigmund på scenen i "X Factor" i begyndelsen af 2018. Foto: All Over Press

Som barn havde lægerne tænkt, at han havde en mental forstyrrelse, men hvilken vidste de ikke. Der blev både snakket om autisme og ADHD, men ingen kunne sige noget med sikkerhed. I stedet fik han medicinen og blev sløj og gik i stå. Lige indtil en dag, hvor Sigmund havde fået nok. Han gad ikke længere spilde sit liv, som han udtrykker det i interviewet med  Ude & Hjemme.

Han flyttede til Aarhus, hvor han blandt begyndte at undervise i dans. Livsmodet og smilet vendte tilbage:

- Jeg fulgte mit hjerte. Tidligere gjorde jeg bare, hvad damen i jobcentret sagde, jeg skule. Men nu gjorde jeg det, jeg selv ville. Og så begynder livet at blive godt, lyder det fra den danseglade jyde.

Selv om Sigmund kun er 22 år, er han allerede i gang med at få skrevet sin biografi, som også skal føre til en masse foredrag. Han har sin egen YouTube-kanal, hvor følgerne flokkes om ham. Her fortæller han åbent og ærligt om dét at være Sigmund:

- Jeg er mig selv. Og jeg elsker at være mig selv. Alle mennesker er forskellige. I virkeligheden synes jeg ikke, jeg er så anderledes.

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close