X Factor9. april 2019

Seerkrisen fortsætter i "X Factor"

TV 2 har sendt "X Factor" ud i en historisk seerkrise, og programmet er faldet med 470.000 seere siden premiereafsnittet tilbage i januar
https://imgix.seoghoer.dk/x_factor_tsl_20190322_0909.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Danskerne flygter stadig fra "X Factor", hvor nu kun 896.000 danskere ifølge Gallup tændte op for Blachman og co sidste fredag.

I sidste uge var den også gal med seertallene, hvor TV 2 gav den manglende udstemning skylden for, at danskerne svigtede.

Men i fredags var alt, som det plejer, da Sofie Linde bød velkommen i "X Factor"-studiet i Brøndby, men det har stadig ikke fået danskerne til at tænde for fjernsynet.

Ifølge "X Factor"-redaktør, Dorte Borregaard, så skyldes de faldende seertal, at færre danskere ser flow-tv. Hun kalder det magisk, hvis man rammer en million seere i dag.

- Det er jo altid sjovere at ramme millionen, men en million på flow-tv i dag er jo magisk. Det er så få programmer, der har det, lyder det fra redaktøren over telefonen.

Dorte Borregaard tager tallene med ophøjet ro, da hun er sikker på, at danskerne når at se "X Factor" på TV 2 PLAY henover weekenden.

- Det vi kan konstatere er, at rigtig mange ser det som streaming i weekenden på TV 2 PLAY. Det er vi rigtig godt tilfredse med, fortæller redaktøren.

Dorte Borregaard mener, at vejret kan have en indflydelse på, at danskerne falder fra under selve liveudsendelsen.

- Vi kan simpelthen ikke gardere os i mod, at der er færre, der ser fjernsyn. Vi kan ikke gøre noget ved, hvis folk vil være ude i det gode vejr, eller hvad de nu laver, lyder det fra Dorte Borregaard over telefonen.

Solen gik ned før "X Factor", som blev sendt klokken 20.00.

Glade for dommerne

  • Næsten 35 procent af seerne er flygtet fra "X Factor", siden først afsnit blev sendt 4. januar.

  • Trods de trise tal, så virker TV 2 ikke til at ville ændre voldsomt i det gamle format.

Redaktør Dorte Borregaard er meget tilfreds, selvom hun mener, at programmet har været ramt af flere uheld.

- Vi utrolig glade for vores dommere. De gør det godt. Vi har været ramt af uheld, som at Maria og Bea på tragisk vis måtte udgå. Og der er nok nogle af vores seere, der har set programmet på grund af dem, lyder det fra Borregaard.

Selvom Dorte Borregaard er tilfreds med det nuværende setup, så udelukker hun ikke, at der kan ske ændringer, men det må komme senere.

Lige nu gælder det om at få danskerne til at forelske sig i "X Factor" påny inden fredagens finalen i Horsens.

- Der er altid elementer, man kan forbedre, men det evaluerer vi på, når sæsonen er slut, og så kigger vi fremad. Lige nu har jeg udelukkende fokus på vores finale, som bliver en kæmpe fest, fortæller redaktøren.

  • "X Factor"-finalen bliver vist fredag klokken 20.00 på TV 2.

  • Sponsoreret indhold