Roya fra "X Factor" er ikke i tvivl: Skal overtage det hele

16-årige Roya imponerede dommerne

16-årige Roya imponerede dommerne

Foto: Blu/TV2

Men sit sikre flow og sin "her kommer jeg"-attitude blæste bare 16-årige Roya Attaei dommerne omkuld i "X Factor".

Med en grøn bandana på hovedet forvekslede Thomas Blachman hende først med en sørøver. Men Royas rap fik hurtigt den skaldede tv-veteran samt Ankerstjerne og Oh Land på andre tanker.

SE og HØR har taget en snak med Roya, som foruden at få succes i "X Factor" har et mål om at bringe flere kvindelige rappere frem i lyset.

- Der skal jo flere til. Vi skal overtage branchen, jo, lyder det selvsikkert fra Roya over telefonen.

Sidste år så vi for første gang kvindelige rappere i liveshows i "X Factor", da kultdoen Maria og Bea indtog TV 2-scenen. Det er dog ikke deres fremmarch, som har sent Roya afsted til audition.

Artiklen fortsætter under billedet...

Roya var selvsikker, da hun rappede foran dommerne (Foto: Blu/TV 2)

- Om jeg har set Maria og Bea? No baby, jeg har kun fået inspiration fra de amerikanske rappere, og jeg føler, at jeg er meget anderledes fra Maria og Bea, slår Roya fast.

I den tid vi fik lov til at se den 16-årige rapper, blev der lagt fokus på, at hun kommer fra noget, der kan forveksles med en ghetto i Kalundborg.

- Det er ikke en ghetto, men jeg kan godt se, hvis folk ser det som en, der er jo en masse indvandrere samlet i et boligkvarter, forklarer Roya.

Til hverdag, når Roya ikke fyrer den af med rap og dans, har hun travlt med at passe sin skole, ligesom alle andre 16-årige.

- Jeg går på Kalundborg gymnasium i 1.g. Det er fint nok, og jeg klarer mig godt i skolen, det er bare ikke altid det, der fanger ens opmærksomhed, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det var Royas lillebror, Jamal, som i første omgang sendte hende til audition på "X Factor" (Foto: Blu/TV2)

Allerede nu har folk på gymnasiet og i byen lagt mærke til Roya og hørt, at hun er med i "X Factor". Det har været lidt af en omvæltning for hende.

- Folk kommer hen til mig hele tiden, og det er mærkeligt. Man skal lige vænne sig til det, slutter Roya af.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close