X Factor27. marts 2015

Rie alene: Finn dropper ’X Factor’

I aften skydes den helt store 'X Factor'-fest i gang
Af af
Rie og Finn fra X Factor
Rie og Finn fra X Factor
 Foto: Claus PoulsenFredag aften skydes den helt store 'X Factor'-fest i gang, når finaleshowet løber af stablen i Jyske Bank Boxen i Herning. Og traditionen tro får danskerne et glædeligt gensyn med alle de tidligere deltagere fra dette års sæson.

Dog er duoen Finn og Rie en smule amputeret, for Finn har valgt ikke at dukke op til finaleshowet fredag aften. Han var således ikke at finde, da alle deltagerne afholdt generalprøver om eftermiddagen.

56-årige Finn, der til daglig arbejder som efterskolelærer, har tidligere på ugen fortalt til politiken.dk, at kalder hele 'X Factor'-oplevelsen mærkelig, selvom han er meget taknemmelig for den musikalske sparring, han har modtaget af musikerne Thomas Blachman og Claus Hempel undervejs

Finn fornemmede gennem hele 'X Factor'-oplevelsen, at formålet med programmet snarere var a fremkalde stærke følelse i deltagerne frem for at frembringe fantastiske musikere.

Denne diskussion har tidligere været fremme, efter at blandt andre Baraa og Tannaz nærmest brød sammen under en afgørelse.

- Jeg oplevede en form for kynisme. At vi hele tiden skulle presses og aldrig fik lov at føle os hjemme. Der er så mange greb i de programmer. Og fordi de går efter de her følelser, virker det, som om de gerne vil gøre deltagerne usikre og presse dem ind i sådan et lufttomt mærkeligt rum. Jo mere vi selv skulle klare tingene, jo flere følelser viste vi, og jo bedre et program fik de, siger Finn til politiken.dk og tilføjer:

- Og jeg har stor tillid til, at lige Emilie Esther, Baraa og Tannaz kan klare det. Men generelt er det for hårdt for børn under 18, siger Finn til politiken.dk.

Den 56-årige var sammen med sin sangpartner Rie, 60, det ældste par i 'X Factor', men røg ud forholdsvis tidligt i programmet. Og selvom det har givet ham gode oplevelse, er 'X Factor' ikke noget, han vil lade sine børn deltage i:

- Jeg ville gøre alt, hvad jeg kunne, for at forhindre det. Alene det at skulle synge nærmest for hele Danmark er rigtig hårdt. Og tænk så, når man som helt ung har pitchet en hel dag uden at kunne synge rent og så skal i tv uden at vide, om det nu vil lykkes at ramme tonen. Oven i kommer så den meget følelsesladede måde, man tager afsked på. Der synes jeg ikke, at der bliver passet godt nok på dem, siger Finn til politiken.dk.

I aften bliver vinderen af 'X Factor' fundet. De tre finalister er Emilie Esther, Jógvan og gruppen Ivarsson, Bang og Neumann.

Sponsoreret indhold