X Factor21. februar 2014

Mathias ude af X Factor: - Jeg hører ikke til her

Lina Rafn måtte sende en af sine egne hjem fredag aften
Af af
https://imgix.seoghoer.dk/media/2fa179be39a4440aaf9de5ca38012756.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup
Fredag aften var én lang hyldest til danske hits, for de resterende otte X Factor-deltagere sang på nationalsproget i det andet liveshow.

Men for Mathias Chrøis stoppede festen fredag aften - men det var en X Factor-afsked, som han tog meget fattet.

- Fie, du fortjener så meget at stå her, lød det således fra den hjemstemte Mathias Chrøis, inden han tilføjede:

- Jeg hører ikke til her. Jeg hører til derhjemme. Jeg skal lave min egen musik.

Til SE og HØRs journalist uddybede Mathias Chrøis efterfølgende, hvordan det var at ryge ud i andet liveshow:

- Jeg har det fint. Jeg er faktisk ret lettet. Livet slutter jo ikke her. Jeg fortsætter med min musik, lød det fra en fattet Mathias Chrøis.

- Jeg fortryder ikke, at jeg har været med. Men jeg har haft svært ved at finde mig selv i dét her, forklarede han til SE og HØR fredag aften.

Linas dilemma: Skulle selv vælge, hvem der skulle hjem
Afskeden blev til gengæld svær for Lina Rafn - det var nemlig hende, der måtte tage den tunge beslutning og sende sit eget håb hjem.

Til SE og HØRs journalist fortalte Lina Rafn kort tid efter showet var slut, at det først var i allersidste øjeblik, at hun besluttede sig for, hvem der skulle ud, og hvem der skulle blive.

- Han er en charmetrold. Men han er også sensitiv. Showet har trukket ham ned i stedet for at få ham til at blomstre, forklarede Lina Rafn om sin beslutning om at sende 17-årige Mathias Chrøis hjem.

Fie brød sammen
Begge unge sangere var tydeligt chokerede, da det gik op for dem, at de var endt som de to sidste. Tårerne fik frit løb hos Fie Winther, den unge 16-årige fra Helsingør.

Læs også: Du synger dårligt, Mathias

17-årige Mathias Chrøis var helt mundlam og ude af stand til at fortælle, hvordan det føltes at stå i farezonen.

Charmedrengen havde lavet sin egen version af Niklas' hit "Veninder" - og fik bagefter stor kritik fra dommerne. Thomas Blachman og Remee var således ikke imponeret over den 17-åriges vokal.

Og da Lina Rafn til sidst skulle vælge mellem Mathias eller Fie, valgte hun således at beholde den sanger, som hun mente, hun ville komme længst med. Og det var altså ikke Mathias.

Fie Winther gik på scenen og sang Marie Keys "Landet" - og hendes præstation fik ikke mange rosende ord fra Blachman, der mente, at den unge sanger mere lød som en tysker end en dansk sangerinde. Men præstationen endte altså med at være god nok til at gå videre i talentprogrammet.

Sponsoreret indhold