X Factor20. februar 2014

Mathias: Jeg vil være psykolog i X Factor

X Factor-finalisten ser det som den perfekte arbejdsplads
https://imgix.seoghoer.dk/media/860492bae2fb4be18f6932ebd59393b1.jpg
 Foto: Thomas S. Laursen
Mathias Chrøis har allerede prøvet X Factor-presset på egen krop. Netop derfor ser den 17-årige finalist showbiz som den perfekte arbejdsplads for ham, hvis hans drøm om at blive psykolog går i opfyldelse.

Inspirationen til at arbejde som psykolog på X Factor kommer fra Mathias Chrøis' møde med psykolog Ulla Dyrløv, som DR har tilknyttet showet.

På "Super Bootcamp" havde den unge finalist ligesom de andre deltagere en samtale med psykologen for at sikre, at alle trivedes og ingen led overlast i forbindelse med konkurrencen.

- Det er rart at vide, at der på den måde er nogen, der holder øje med én. Man kan nemt risikere at komme til at tabe sig selv i det her, siger Mathias Chrøis og fortsætter:

- Man bliver for eksempel ked af det, hvis man ikke synes, man får ros nok. Omvendt kan for meget ros måske ende med at gøre én højrøvet, analyserer den 17-årige X Factor-finalist.

Læs også: Christopher chamerer X Factor-deltagere

Mathias Chrøis har efterfølgende taget imod endnu en samtale med psykologen, der blandt andet har hjulpet ham med, hvordan han kaperer både skole og kæreste samtidig med den intense sangtræning.

- Det er vigtigt at kunne skille tingene ad. Man husker også ting bedre, hvis man ikke tænker på dem hele tiden, siger Mathias Chrøis med særlig henvisning til sangteksterne, som han tidligere har været kritiseret for at glemme.

Og der er nok at tænke på, for selvom man er med i X Factor og live på tv hver fredag, skal skolen også stadig passes. Ikke mindst, hvis man som 10. klasse-eleven, Mathias Chrøis, drømmer om at arbejde som psykolog.

Læs også: Disse sange skal de synge fredag

- Jeg har nogle særlige evner i forhold til at kunne lytte og forstå andre. Dem bruger jeg også allerede i mit liv. For eksempel i X Factor, hvor det er vigtigt for mig at kunne forstå de andre deltagere og lytte opmærksomt til, hvad dommerne - specielt Lina - siger til mig, fortæller han og uddyber:

- Jeg vil gerne hjælpe folk. Og når jeg nu selv har prøvet at være alt det her X Factor igennem, forstår jeg det nok også bedre i forhold til at hjælpe andre, der i fremtiden skal deltage i den her slags shows, konkluderer Mathias Chrøis.

Næste X Factor liveshow sendes fredag aften kl. 20.00, hvor temaet er "Dansk".

Newspaq

Sponsoreret indhold