X Factor2. februar 2024

Karaoke i Kalundborg: Arbnor og Rinor er Kvamms Kosovo-knægte

Popplanen var færdigsyet, lige indtil Simon klippede rapperdrengenes engelske drømme i stykker. Skuffelsen blev dog forvandlet til en åbenbaring
Foto: Lasse Lagoni
Fra engelsk til dansk – drengene måtte ændre sang i sidste øjeblik – og det lønnede sig.
 Foto: Foto: Lasse Lagoni/TV 2

De bliver kaldt for Kosovo-Kalundborg-drengene, men egentlig vil de bare kendes som Arbnor, 22, og Rinor, 19.

Brødrene fra Kalundborg med kosovoske rødder lettede taget til ”6 Chair Challenge”, da de på æstetisk vis rappede sig til den eftertragtede stol hos Simon Kvamm.

Den kom dog ikke i hus, inden de tog et skæbnesvangert valg om at bevæge sig over til den danske musik, selv om brødreparret primært har engelske toner i høretelefonerne til dagligt.

Til trods for de udenlandske aner er Arbnor og Rinor begge født i Danmark, og det er også i hjemmet i Kalundborg, det musikalske eventyr er begyndt.

Flere deltagere i ”X Factor” kommer fra en familie med musikalsk baggrund, men det er ikke tilfældet for ”X Factor”-rapperne.

- Vi har bare sunget karaoke. Vi har ingen musikalsk baggrund. Vi kan bare lide at synge og elsker at høre musik, siger 19-årige Rinor til SE og HØR .

Foto: Lasse Lagoni
Fra engelsk til dansk – drengene måtte ændre sang i sidste øjeblik – og det lønnede sig.
 Foto: Foto: Lasse Lagoni/TV 2

Stærkt brødrebånd

Med tre års forskel ligger interesserne i hverdagen ikke langt fra hinanden.

Arbnor og Rinor er begge fodbolddrenge – og så kan de begge lide at styre musikken, når de hænger ud med vennerne.

Dog er det ikke meget sang, som de har forkælet vennerne med, og derfor har omgangskredsen også været overrasket over brødrenes indtog i ”X Factor”.

De mange karaoketimer i Kalundborg viste sig dog at give pote – og for Arbnor var der heller ikke en anden person end lillebror, som han ville dele tv-eventyret med.

- Rinor er en bror, en bedste ven, han er det hele. Vi har altid haft et godt bånd, lyder det fra storebror Arbnor.

Og båndet? Det er ikke blevet svagere efter en audition og en ”6 Chair Challenge”.

Pressemøde på X Factor 2024
Oven på fredagens ”6 Chair Challenge” er ”X Factor” nu nået til bootcamp-fasen, hvor Rinor og Arbnor i Kvamms kuld er direkte oppe imod Anton og Victor fra Islands Brygge.
 Foto: Hanne Juul

- Det bånd vi har til hinanden nu, er så stærkt. Jeg tror ikke, vi har fået et bedre bånd efter ”X Factor”.

Det ændrer ikke noget. Det er bare en ekstra fed oplevelse at få sammen, fortæller Arbnor.

Sproget i vejen

Duoen så noget forstenede ud, da Simon ville skifte drengenes J. Cole ud med noget dansksproget til ”6 Chair Challenge”, men brødrene endte med at lytte til hans råd.

– Vi kan godt se hans vision med det. Jeg tror, at vi tager det mere som en fed udfordring. Vi er også begyndt at høre meget mere dansk musik nu, fortæller Rinor.

Sprogskiftet handler heller ikke om en frygt, men derimod en respekt for Nephew- og Hugorm-sangeren.

- Når han siger, at han ikke vil have det, indstiller vi os automatisk på ikke at gøre det. Det er ham, som er coachen, tilføjer Arbnor.

OPGAVE: Pressemøde på den kommende sæson af ”X Factor”Her Simon KvammSTED: TV2JOURNALIST: Nicklas og Amalie FOTOGRAF: Hanne JuulDATO: 20230830 OPGAVE: Pressemøde på den kommende sæson af ”X Factor”Her Simon KvammSTED: TV2JOURNALIST: Nicklas og Line FOTOGRAF: Hanne JuulDATO: 20230830
En bestemt herre – men brødrene elsker Simon Kvamm, 48.
 Foto: Hanne Juul

For Kalundborg-drengene, som har lært det meste af musikken gennem karaoke og musik på højtaleren med vennerne, har mødet med Simon Kvamm sat sine spor i Arbnor og Rinor.

- Det er helt specielt at møde én, som har så meget med musik at gøre.

Han er helt fantastisk, og vi er meget glade for, at det er ham, som er blevet vores coach, lyder roserne fra de kække knægte.

Sponsoreret indhold