X Factor5. april 2024

Historisk tæt ”X Factor”-finale: – Én god sang kan afgøre det hele

De tre forhåndsfavoritter er endt i ”X Factor”-finalen og det har også gjort det historisk svært for Danske Spil at spå, hvem der vinder finalen. Der er dog en spinkel favorit
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Her er reaktionerne fra vinderne af de tre pladser i finalen.
 Video: Mikael Rieck / Journalist: Oliver Morell Andersen

LÆS OGSÅ: Melder sig klar til finalen: Sker noget helt særligt i aften

Cristian Oprea, Selmani eller Helene Frank?

Det er det helt store spørgsmål i aften, når ”X Factor” 2024-vinderen skal kåres.

Til stort set alle andre liveshows i denne sæson, har der været en eller to nogenlunde klare favoritter til at ryge ud af programmet.

Men til finalen er det tæt.

Faktisk kalder Danske Spils ”X Factor”-ekspert Mathias Reimer Larsen finalen for ”historisk tæt”.

– Jeg erindrer ikke, at en finale har været så tæt: For alle tre deltagere gælder det, at sejren kun er én god sang væk.

Lige netop Cristian Oprea, Selmani og Helene Frank har før første liveshow været bookmakernes tre favoritter til at gå hele vejen til finalen.

Inden første liveshow var Cristian Oprea den største favorit til at løbe med sejren, men det hele ændrede sig for et par uger siden.

Nu er Helene Frank favoritten, og det er hun stadig på dagen, hvor det hele afgøres.

– Helene Frank virker fortsat til at være både dommernes og seernes darling, og hun er derfor trods alt vores favorit før det endelige opgør fredag aften.

– Men… vi sidder også med en følelse af, at alt kan ske. Hele sæsonen igennem har det virket som om, deltagernes performance på aftenen har været afgørende for seernes stemmer, og vi tror på, at det også gælder i finalen, siger Mathias Reimer Larsen.

Finalen kalder han åben til det sidste, og selv om Helene Frank er spinkel favorit, er Cristian Oprea og Selmani kun én god sang væk fra sejren.

– Det virker til, at vores kunder har samme opfattelse. 33 procent tror på Helene, 27 procent på Oprea og 22 procent har gættet på Selamni, mens resten har troet på en af de deltagere, der ikke har nået finalen.

SE og HØR er på plads i Arena Randers fredag aften. Du kan følge vores dækning af ”X Factor”-finalen på sh.dk.

Sponsoreret indhold