X Factor30. marts 2023

Her er de: Danske stjerner gæster "X Factor"-finalen

Traditionen tro gæster danske musikere "X Factor"-finalen, og for en af dem er det langt fra første gang
"X Factor"- finalisterne skal dele scene med store stjerner til finalen i Arena Randers
"X Factor"-finalisterne skal dele scene med store stjerner til finalen i Arena Randers.
 Foto: Hanne Juul

Fredag går det løs, når 16. sæson af "X Factor" slutter med et brag af en finale i Arena Randers live foran flere tusinde publikummer. Men ingen finale uden store stjerner.

Derfor kan publikum og seere se frem til ikke bare at høre finalisterne, men også nogle af Danmarks pt. største musikstjerner.

En af dem, vi skal høre i aften, er Ida Laurberg, der blandt andet er kendt for nummeret "Terrier".

– Jeg har virkelig fulgt tæt med i "X Factor" i år og synes alle finaledeltagerne er vildt seje, siger hun om deltagelsen i programmet, og afslører, at hun aldrig har prøvet den slags før.

Ida Laurberg
Ida Laurberg fik sit første hit med nummeret "Puppy Dog Eyes", som hun skrev i en alder af blot 16 år. Siden har hun udgivet flere numre, som er blevet til hits, og fredag skal hun altså stå på "X Factor"-scenen, og for første gang optræde på tv med et af sine egne numre.
 Foto: Universal Music/PR

– Det føles ret surrealistisk at skulle spille i det setup. Det er første gang nogensinde, jeg skal optræde i TV med en af mine egen sange, så jeg er helt vildt spændt!

Nogle, der har prøvet den slags en gang eller to, er Scarlet Pleasure, og de kommer til at gå på scenen med et splinternyt nummer.

Scarlet Pleasure
Scarlet Pleasure består af Alexander Malone, Emil Goll og Joachim Dencker.
 Foto: PR

– Vi glæder os vildt meget til showet på fredag, hvor vi skal optræde med vores helt nye sang Pompeii, som på en måde passer til aftenen. Sangen handler om at feste mens jorden går under. Vi har fuldt med i årets X Factor og er utroligt glade for at få lov at være en del af programmet, lyder det fra bandet.

Stjerne er tilbage IGEN

– "X Factor" har på mange måder et specielt sted i mit hjerte, lyder det fra den sidste af de tre stjerner, der gæster "X Factor" fredag aften.

Andreas Odbjerg er en af de tre stjerner, der skal på scenen, og det er i den grad ikke første gang, at han betræder en scene i sangprogrammet.

Han stillede nemlig selv op i sæson to og var tæt på at komme med i liveshows.

– Endnu mere vigtigt fik jeg noget af den første anerkendelse fra en professionel del af branchen, forklarer Odbjerg.

Andreas Odbjerg i "X Factor" 2009
Andreas Odbjerg deltog selv i "X Factor" i 2009. Her står han til højre i billedet ved siden af Marcel Gbekle, Lucas Francis Claver og Patricia Mbabazi.
 Foto: Morten Meijnecke

Men siden har han altså selv gjort karriere inden for musikken og været en del af "X Factor"-holdet som professionel, mens Ankerstjerne var dommer.

– Det var virkelig intenst, men også virkelig rart i kraft af den kærlige næsten efterskolestemning, der er på produktionen og bag scenen.

Derudover er det tredje år i træk, at "Føler mig selv 100" -sangeren står på "X Factor"-scenen som gæsteact, og igen i år bliver det med en helt ny sang 'smugryger'.

Det er rimelig specielt, da hele sangens identitet på en måde bliver bundet op på den fødsel, den får – min “i morgen er der også en dag” optræden var på en måde et point of no return i mit gennembrud, og jeg går jo lidt i mit stille indre og håber at “smugryger” kan lave samme Bang Pow Ching Ching indtog i seernes liv, som den gjorde

Andreas Odbjerg
Andreas Odbjerg har haft travlt, siden han mødte op med en drøm om en musikkarriere i sangkonkurrencen.
 Foto: Hanne Juul

– Eller som da “hjem fra fabrikken” gik nummer 1 på Spotify sidste år efter min optræden i finalen med Mads Moldt. "X Factor" ftw (for the win), lyder det fra den danske stjerne, der også afslører at han har fulgt med i årets "X Factor".

– Jeg har set alle årets udsendelser og synes, at Simon Kvamm har været en udsøgt gave til programmet – den fortolkning af “rigtige venner” med ROSEL var genialt.

Hvem af de tre stjerner, der skal optræde med, hvilken finalist, har TV 2 ikke løftet sløret for endnu - hvis deltagerne altså - traditionen tro - skal optræde med en gæstestjerne i år.

Sponsoreret indhold