X Factor20. januar 2023 (opd. 20. januar 2023)

Henrik Hedelund fik stående bifald og store roser – men han har ikke altid følt sig tilvalgt

Buschaufføren fra Fur troede ikke sine egne ører, da Thomas Blachman roste ham til skyerne efter hans anden sang i talentprogrammet
Henrik Hedegaard
Den jyske buschauffør Henrik Hedegaard blæste endnu engang dommerne bagover med sin imponerende sangstemme.
 Foto: Lasse Lagoni / TV 2

Den 29-årige buschauffør Henrik Hedelund vandt ikke kun publikums hjerter, da han gik på scenen til årets første Six Chair Challenge i "X Factor".

For udover stående bifald og massevis af klapsalver modtog han også store roser fra de tre dommere, og særligt Thomas Blachman var imponeret.

- Jeg vil gå så langt at sige, at du kan vinde hele lortet – på den rigtige måde, lød det blandt andet fra den garvede X Factor-dommer.

En kommentar, der i den grad kom bag på Henrik Hedegaard, for han havde nemlig knap forventet, at han ville gå videre fra sin audition.

- Det var fuldstændig surrealistisk at gå videre igen. Det havde jeg slet ikke turde håbe på, så det var virkelig en forløsning, fortæller han til SE og HØR.

Henrik Hedegaard
Henrik Hedegaard er glad for at være havnet på Kvamie Livs team, for ikke nok med at hun er en dygtig coach, er flere af hendes sange også at finde på den 29-årige buschaufførs playliste.
 Foto: Lasse Lagoni / TV 2

Kwamies første valg

Henrik Hedegaard slog allerede benene væk under de tre dommere ved sin audition, hvor han sang "Ring of Fire", og derfor stod det også klokkeklart for Kwamie Liv, at han skulle med på hendes team.

Faktisk var det jyske sangtalent den første artist over 23, som Kwamie Liv greb fat i, da hun skulle sammensætte sit hold, og det gjorde stort indtryk på Henrik Hedegaard.

Følelsen af at blive valgt først har nemlig aldrig været en selvfølge for den 29-årige buschauffør, og derfor fortalte han også i programmet, at han blev meget overrasket over, at han var gået videre i konkurrencen.

- Jeg blev lidt rystet. Det der med at blive tilvalgt, det var nyt for mig at prøve, sagde han i programmet.

- Hvorfor var det nyt for dig at blive tilvalgt?

- Der er en masse ting i min fortid – blandt andet mobning – der har gjort, at jeg ikke har følt mig tilvalgt. I dag prøver jeg at se bort fra det og leve i nuet, men jeg kan sige så meget, at jeg aldrig før har været den, der er blevet valgt først, fortæller Henrik Hedegaard til SE og HØR.

At han vælger at fokusere på det, der sker i nuet, er da også helt forståeligt.

Sammen med Mathias, Luka, Nambalou, Lav Sol og Diverse er han nemlig gået videre til bootcamp, hvor de seks deltagere skal skæres ned til tre liveshow-deltagere.

Sponsoreret indhold