X Factor20. marts 2014

Et år efter sejren: Nu er Chresten aktuel med sit album

Selvtilliden er vokset hos den rockede X Factor-vinder
Af af
Chresten er pavestolt over sit nye album, der er i butikkerne fredag.
Chresten er pavestolt over sit nye album, der er i butikkerne fredag.
 Foto: All OverSnart er endnu en sæson af "X Factor" forbi, og så er det tid til at gøre status og tænker tilbage på sidste års vinder. Sidste år på denne tid stod Chresten fra Vestjylland øverst på sejrsskamlen, og her et år efter er han så klar med sit debutalbum "Wanderlust", som var præmien for sidste års sejr.

Den jyske beskedenhed har ikke forladt den 27-årige musiker, men "X Factor" har alligevel banket lidt mere selvtillid ind i det unge talent.

- Jeg synes, de fleste numre har hitpotentiale. De har alle fængende melodier, og man synes nok altid, at det man selv har lavet er godt, smiler Chresten.

LÆS OGSÅ: Chresten jubler ikke

- Nu vil jeg gerne bare være mig selv. Men "X Factor" var en øjenåbner, og jeg har fundet ud af, at jeg godt kan. Det var jeg ikke rigtig klar over før.

Han har brugt de sidste 365 dage på at skrive tekst og melodi til sit debutalbum i samarbejde med Knut Haavik og Anders Mechlenburg.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/b8f6430f6c4748d8a93b818f90cf08b4.jpg


Så glad var Chresten, da han vandt X Factor sidste år. (Foto: All Over)

- Jeg har hygget mig med at lave musik, og så har jeg arbejdet lidt ved siden af, fortæller Chresten, som arbejder som værkstedsmager, og nu håber han snart også at kunne skrive hitmager på sit CV.

- Jeg aftalte med mit arbejde, at vi begge var fleksible, så jeg arbejder tirsdag, onsdag og torsdag, og så laver jeg musik de andre dage, fortæller Chresten.

LÆS OGSÅ: Blachman udråber Chresten til vinder

Selvom hovedtemaet i Chrestens album "Wanderlust" er udlængsel, så har Chresten ingen drøm om at forlade Vestjylland. Sidste års vinder bor stadig i Bækmarksbro sammen med sin kæreste Sussi, og han har ingen planer om, at det skal være anderledes.

- Det handler nok mere om, at jeg ser tilbage på en udlængsel som jeg har haft om at komme ud og opleve noget og lave musik. Nu har jeg det som om, at min drøm er gået i opfyldelse, forklarer albumdebutanten.

LÆS OGSÅ: Chresten er tilbage i X Factor

Nu håber Chresten bare, at danskerne vil tage godt imod hans musik.

- Jeg er ret spændt på, hvordan folk tager imod det, siger Chresten og beskriver albummet som en blandet landhandel.

- Der er lidt af hvert. Der er både stille og tempo-musik, og så er der lidt country, hip-hop, rock og pop indover det, afslører albums-debutanten.

Albummet er i butikkerne fredag, og Chresten kommer og giver en smagsprøve på sit nye album i "X Factor" i denne uge.


Sponsoreret indhold