X Factor13. marts 2015

Baraa ude af X Factor: Jeg havde set det komme

En medfødt stemmeknude var en af årsagerne til hans sang-problemer
Af af
https://imgix.seoghoer.dk/media/fa56dd40bf574d1986c49de46a1540c7.jpg
 Foto: Claus PoulsenSidste fredag blev X Factor en tårevædet og dramatisk omgang for unge Baraa, da han endte blandt de sidste to i det populære talentprogram.

Og fredag aften gentog mareridtet sig så, da den unge sanger igen endte i den frygtede farezone. Denne gang blev han dog ikke reddet på målstregen, men måtte forlade X Factor efter at have forsøgt at imponere med sangen 'Don't Let Go' af En Vogue.

- Jeg er virkelig glad for det, jeg har opnået. Min familie er sygt stolt af mig, og at jeg nåede hertil. Men jeg havde set det komme, sagde Baraa, der de seneste gange havde kæmpet med en hæshed.

Efter sit X Factor-exit forklarede Baraa, at hans stemme også havde været under hårdt pres de seneste uger:

- Jeg har en medfødt stemmeknude. Det har jeg vidst helt fra start, og jeg vidste, at det ville blive meget værre, også hvis jeg gik videre, sagde Baraa, der trods skuffelsen mest af alt er taknemmelig over dét, han nåede at opleve i X Factor:

- Jeg har oplevet så meget og fået sygt mange venner, sagde Baraa efterfølgende.

Baraa endte i farezonen i alt tre gange i denne sæson, og den sidste gang - som altså blev fredag aften - var mod Blachmans trio Ivarsson, Bang & Neumann.

Og da den skaldede dommer naturligvis sendte sin egen gruppe videre, og Remee sendte Baraa videre, var det i sidste ende Lina Rafn, der med egne ord 'sad med lorten'.

Og det var ikke et let valg for Infernal-sangerinden, der dog til sidst ikke var i tvivl om, hvem der skulle forlade talentprogrammet.

- Jeg elsker dig. Du er et vidunderligt menneske. Men det er klart, at knuder på stemmebåndet ikke er til at spøge med. Det kan give varige skader, sagde Lina Rafn og tilføjede:

- Jeg kan ikke forstå, at danskerne ikke har været med dig. Jeg håber ikke, at du går hjem knækket, lød det blandt andet fra Lina Rafn.

Baraa sang 'Don't Let Go' af En Vogue og modtog rosende ord fra alle tre dommere - dog anede Remee, at dette måske kunne blive den unge sangers sidste X Factor-aften:

- Hvis du ender i farezonen, bliver det sidste gang. Men så kan du sige, at du har gjort det, sagde Remee således til sin unge sanger.

De fem tilbageværende deltagere fik fredag aften selskab af DRs Big Band - og det blev med hits fra både rocken og indiepoppen.

Lina Rafns sidste deltager, det færøske talent Jógvan, prøvede i sidste uge at imponere med et dancenummer - denne fredag vendte han tilbage til rocken, da han skal sang Radioheads 'Creep'.

Blachmans to grupper havde valgt noget så forskelligt som indiepop og alternativ r'n'b. Citybois hoppede således på scenen og sang The Weeknds 'Earned It' (til stor jubel fra deres mange fans), mens Ivarsson, Bang & Neumann gik på scenen med Lordes 'Yellow Flicker Beat' - og altså endte i farezonen.

Emilie Esther, som af Danske Spil er storfavorit til at vinde X Factor-finalen i Herning om to uger, sang Lady Gagas kæmpehit 'Poker Face', og Baraa forsøgte altså at undgå farezonen og X Factor-exit med en diva-sang, nemlig En Vogues 'Don't Let Go'. Det lykkedes dog ikke, og den unge sanger er nu ude af X Factor.

Sponsoreret indhold