X Factor25. maj 2020

Av for den! Seerne svigter "X Factor"

End ikke en to-delt finale kunne trække TV2's "X Factor" op på førstepladsen i den ugentlige måling af seertal
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da konfettikanonerne fyrede guld og glitter ned over den 20-årige "X Factor"-vinder Alma Agger lørdag aften kiggede blot 757.000 danskere bag skærmene derhjemme.

Det fremgår af Gallups nyeste måling over tv-seere i denne uge.

Der er altså derfor et stykke ved op til helt store, og måske relativt uventede, højdespringer.

I top ligger nemlig DR1-programmet "Forsvundne arvinger", som blev sendt mandag aften klokken 20, og som 863.000 danskere fulgte med i.

"X Factors" fredagsfinale, hvor SMS-stemmerne afgjorde skæbnen for gruppen "Smokey Eyes", som måtte forlade konkurrencen under et døgn før den store finale, blev set af 633.000.

Sidste fredag - som allerede var lidt af en skuffelse for et program som "X Factor" - blev til sammenligning set af 809.000.

Sangkonkurrencen måtte altså se sig slået af corona-konceptet fra den konkurrerende kanal "Fællessang - hver for sig" på DR1.

Igen var det Phillip Faber-programmet, der løb med den højeste placering af de to med 791.000 seere i denne uge.

https://imgix.seoghoer.dk/x.jpg
 Foto: Mikael Rieck

I forhold til de tidligere "X Factor"-tal, var der ikke mange danskere, der gad se dette års helt store finalebrag. Foto: Mikael Reick

Det første "X Factor"-program i 2020, som blev sendt den 3. januar havde 1.086.000 seere. Og det er imponerende.

Faktisk endte de indledende auditiondage således bare lidt under 500.000 færre end dronningens nytårstale, som man alligevel må regne med, mange danskere tuner ind og ser.

På grund af den to måneder lange corona-pause går programmet nærmest allerede i optagelse igen lige om lidt. I hvert fald har TV2 annonceret, at der bliver en "X Factor"-sæson mere i 2021, og at det bliver med Sofie Linde i værtsrollen.

Lige nu er der mulighed for at melde sig til precastings hos programmet på TV2's hjemmeside, hvis man går med en lille sangfugl i maven.

Sponsoreret indhold