X Factor26. marts 2022

Anmeldelse af "X Factor": Leverpostej med glitter er stadig røv og nøgler

Den nye Allan Simonsen vil ikke gå hjem, vi må ikke sige noget dårligt om Tina, og Blachman synes, vi allesammen er nogle idioter. Og det er vi virkelig også
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Åh, ja, den danske musikscene bliver man aldrig helt træt af, og det var fredagens liveudgave af “X Factor” et klasseeksempel på hvorfor.

Det kan godt være, at seertallene bestemt ikke er, hvad de har været - selvom Blachman tilsyneladende påstår noget andet. Ikke desto mindre skal “X Factor”-bagmændene have en helt særlig hyldest for det program, de formår at støbe sammen uge efter uge.

Det utrolige er jo nemlig, at alt og alle i det jammerlige tv-program ganske enkelt ikke besidder så meget som en dråbe talent for noget som helst.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2022-03-26_kl._10.31.05.png
 Foto: Hanne Juul

Blachman sagde farvel til Maria med beskeden om, at Danmark mangler talentfulde skolelærere. Hej, farvel og tak. (Foto: Hanne Juul)

Hvorfor luften er gået ud af den brølende løve (ja, altså, Blachman), det har jeg ikke svaret på, men det er tydeligt for enhver, at det simpelthen ikke er lige så sjovt for seniordommeren at lege Danmarks svar på Simon Cowell, som det har været.

Han orker jo nærmest ikke. Solbrillerne bliver siddende på næsetippen gennem hele programmet, så seerne ikke fanger Blachman i at se ekstra træt ud. Og så ryger de ganske rigtigt lige af, når han når til et punkt, hvor han føler, han har noget vigtigt at sige. Lidt ligesom når den gamle morfar lige vågner juleaften for at få sagt et par hårde ord til moster Jytte blot for at sænke sig ned i lænestolen igen.

Efter uhyggeligt mange sæsoner (sagde han selv 14 i går?) kan man edderdyleme også godt forstå, at håbet er ved at være slukket. År efter år stiller hr. og fru Danmark op i det jo efterhånden fuldstændigt overflødige talentprogram - og for at opnå hvad i øvrigt?

Vi kan bare ikke

Absolut ingen stjerner har “X Factor” herhjemme i Danmark formået at føde på egen hånd, og hvis du vover på at sige Martin fra SAVEUS, så lad os da lige holde fast i, at manden blev nødt til at trække sig fra dansk musikscene i årevis for mere eller mindre at få folk til at glemme det mini-Michael-Jackson-image, som Remee dengang var med til at støbe sammen til ham.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/karieg.png
 Foto: Hanne Juul

Martin Jensen og Kári fattede lige så lidt, som vi gjorde, da det viste sig, at færingen ikke blev sendt hjem. (Foto: Hanne Juul)

Vi kan bare ikke. Vi har den ikke. Det er ikke i vores blod. Det er det, vi må konstatere. Vi har ikke talentet til at bære programmet - hverken som deltagere eller som seere. Det er færøerske Kári og Tina årets bedste eksempler på. Og nej, det har ikke noget at gøre med, at de er fra den skønne øgruppe. Ingen ønsker at lukke for den forbindelse bare lige for at slå den fast en gang for alle.

Men det faktum, at de danske “X Factor”-seere nu er ved at gøre Kári til den nye “Vild med dans”/vi-går-aldrig-hjem-ikon ala Allan Simonsen føles mest af alt hysterisk.

Fucking fedt

Min reaktion, da Kári som den første fredag aften blev sikret en plads i næste uges liveshow, var klokkeklar:

- Fuck, hvor er det fedt!, røg det prompte ud af mig. Og den reaktion er ikke støbt ud fra min musikalske begejstring for Kári, der som det absolutte maksimum er den søde pædagog fra fritteren, der altid leverer ved den årlige “Stjerneskudskonkurrence” på rød stue.

Næh, nej, det er pisse hysterisk morsomt, at Kári er gået videre, fordi det er så pisse hamrende typisk danskerne. Så lader vi undermålerne, de talentløse, de suverænt værste stige til tops, for så kan vi heldigvis få lov til at fortsætte idealet om, at vi allesammen er lige dårlige. Det er for idiotisk.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2022-03-26_kl._20.36.46.png

(Foto: Hanne Juul)

Fra leverpostej til glitter

Kári er én ting. Han er klart den, der burde have sagt farvel i går. I stedet fik Maria Ranum kniven, fordi historiefortællingen om hende ikke var blevet bygget godt nok op, og på den måde er fredagens “X Factor” også et godt bevis på, hvor stor magt tilrettelæggerne har over os.

Den 31-årige skolelærer havde ikke samme gode historie som tude-Tina, som vi fra nu af ikke må sige et eneste ondt ord om, fordi vi har fået voksenskældud og en pædagogisk opsang.

Tina har fået sure beskeder i sine DMs og av, det gør ondt, det er jeg ikke et sekund i tvivl om. Men ikke en gang dommerne kunne få sig selv til at sige, hvad de egentlig synes om Tinas personlige nummer “Ord”, fordi hun nu har sikret sig alle medlidenhedsstemmerne frem til semifinalen.

Hun er det ypperste eksempel på, hvordan "X Factor" dyrker fra leverpostej til glitter, og det smager ikke godt, det lyder ikke godt, det ser ikke godt ud. Det er ikke Tinas skyld. Det er "X Factors" skyld.

Kwamie Liv burde have haft lov til at være dommer i en engelsk udgave af et talentprogram, for hun er utvivlsomt den af dommerne, der både gider og har talentet til at coache sine artister. Ja, artisten er Tina, men det er tydeligt, at Kwamie får det absolut bedste ud af den 18-årige sangerinde.

Martin orker jeg ikke en gang at komme ind på - udover at han i den grad bør lytte til, hvad skalde på den anden side af bordet siger til ham.

Sponsoreret indhold