X Factor 27. marts 2015

Årets ’X Factor-vinder’: - Det er helt fantastisk!

Kæmpe fest i Jyske Bank Boxen i Herning
Af af
Kæmpe fest i Jyske Bank Boxen i Herning
Kæmpe fest i Jyske Bank Boxen i Herning
Foto: Claus Poulsen
Danskerne har stemt. Vinderen af årets 'X Factor' er netop fundet ved det storstilede show i Jyske Bank Boxen i Herning.

Og det blev - måske ikke så uventet - Emilie Esther, der løb med sejren og den fornemme titel som vinder af 'X Factor'.

- Jeg er virkelig, virkelig glad. Det er fantastisk!, lød det fra en meget rørt og bevæget Emilie Esther i minutterne efter, at hun var blevet udråbt til vinder.

Finaleshowet blev som forventet et brag af en fest. Masser af ild, festfyrværkeri, skrigende fans - og ikke mindst storslående numre fra de tre finaledeltagere samt de mange gæsteoptrædener prægede således aftenen.

15-årige Emilie Esther imponerede både danskerne og dommerne med Beyonce-nummeret "If I Were a Boy". I duetten optrådte hun sammen med Stine Bramsen, hvor de sang "The Day You Leave Me" og "Karma Town". Hendes vindersang hed "Undiscovered".

- Sangen er en slags metafor for min rejse i 'X Factor'. Den er utrolig smuk, og den passer utrolig godt til mig, sagde Emilie Esther blandt andet om sit vindernummer "Undiscovered", som hun også fik mulighed for at synge, efter at hun var blevet udråbt som vinder.

Efter showet kunne en meget glad og lykkelig Emilie Esther fortælle, hele 'X Factor'-rejsen har været uforglemmelig, og at hun slet ikke kunne forstå, at det virkelig var hende, der havde vundet.

- Det var bare slet ikke til at forstå, sagde Emilie Esther, der naturligvis havde besøgt af mor og far og sine søskende til finaleshowet. De har været en trofast støtte hele vejen gennem hendes 'X Factor'-rejse.

- De betyder så meget for mig. Jeg havde ikke klaret det uden dem, lød det fra den unge sangerinde, der nu planlægger et efterskoleophold, hvis det ikke bliver en forhindring for musikken.

- Jeg har fundet en efterskole i Aarhus, hvor der er en musiklinje. Så der vil jeg gerne gå. Men musikken kommer i første række.

Færøske Jógvan endte på en andenplads. Til finalen sang han Coldplays "Yellow" og optrådte dernæst sammen med Ulige Numre. De fremførte sammen "København" og "Halvnøgen". Hans vindersang hed "Best Kept Secret".

"Best Kept Secret" er et nummer, som den færøske sanger selv skrev, da han var blot 15 år.

- Det har ventet på at komme ud, sagde Jógvan blandt andet om sit nummer, inden han gik på scenen for at fremføre det for danskerne for første gang.

Blachmans gruppe Ivarsson, Bang & Neumann endte på en tredjeplads. De forsøgte at imponere danskerne med "The High Road", som er lavet af Broken Bells. Derudover sang de duet med Julias Moon og fortolkede deres to sange "Palace" og "Lipstick Lies". Gruppen røg dog ud, før de fik mulighed for at synge deres bud på en vindersang.

Kæmpe præmie til vinderen
Vinderen kan forlade den jyske hede med andet end blot æren. Med titlen som årets vinder af 'X Factor' følger der nemlig også en ganske særlig præmie.

Vinderen kommer nemlig til at arbejde helt tæt sammen med én af de helt store producere, som blandt andet der har hjulpet stjerner som Lady Gaga og Nicki Minaj frem i rampelyset.

Vinderen skal således arbejde sammen med den svenske producer RedOne, når første single skal indspilles.

RedOne har arbejdet sammen med popstjerner som Justin Bieber, Jennifer Lopez, One Direction og Britney Spears, som den danske vinder skal samarbejde med.

Men præmieregnen slutter ikke her. For vinderen af 'X Factor 2015' kan samtidigt se frem til at modtage karriereråd fra ingen ringere end musikmogulen Simon Cowell.

Simon Cowell var ham, der opfandt 'X Factor', og den britiske talentspejder og musikproducer har blandt andet ført boybandet One Direction helt til tops i musikbranchen.

Med andre ord har han et indgående kendskab til, hvad der skal til for at klare sig i musikverdenen.


Sponsoreret indhold