Reality1. maj 2023

Vidste du det? Julia Sofias kæreste, Mark Abildhauge, med i "Kongerne af Marielyst"

Mark Abildhauge medvirker i et af de helt tidlige – og ikoniske – realityprogrammer i Danmark
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Julia Sofia: Jeg er klar til at få børn
 Video: SE og HØR

Det var i september 2022, at YouTube-stjerne og "Vild med dans"-darling Julia Sofia afslørede, at hun havde fundet kærligheden.

Men selv om hun først viste ham frem på den røde løber i januar 2023, har vi faktisk stiftet bekendtskab med den i dag 48-årige Mark Abildhauge langt tidligere.

For fysioterapeuten har nemlig medvirket i et af de første realityprogrammer på dansk tv. Og endda et særlig ikonisk et af slagsen.

Blænder du op for første sæson af "Kongerne af Marielyst", som er fra 2011 og stadig ligger fuldt tilgængeligt for stream på Discovery+, vil du efter introduktionen af deltagerne nemlig blive præsenteret for den mand, der skal sætte dem i arbejde, når de altså ikke fester løs.

Mark Abildhauge, som han ser ud i dag. Med kæresten Julia Sofia i Cirkus Arena.
Mark Abildhauge, som han ser ud i dag. Med kæresten Julia Sofia i Cirkus Arena.
 Foto: Martin Høien

Det er Mark Abildhauge, der koordinerer, hvem der skal arbejde hvornår og med hvad.

– Jeg styrede hele baduljen i programmet, men i realiteten var jeg hyret ind til at være chef. Den dag i dag tror jeg stadig, deltagerne tror, at jeg er kongen af Marielyst, siger Mark Abildhague grinende til SE og HØR.

Hyret gennem modelbureau

I dag har han succes med sin fysioterapiforretning og fitnesscenter, men i 2011 var han i stald hos et modelbureau, der havde kontakt til produktionsselskabet Mastiff, som skulle bruge en, der kendte til bylivet og samtidig havde en vis autoritet.

– Jeg glemmer aldrig, da de ringede og sagde, de skulle lave et program om unge mennesker, der drikker sig fuld i et sommerhus, og jeg tænkte: "Stop lige engang, ved I, hvor gammel jeg er?!" Men så forklarede de rollen, fortæller Mark Abildhauge.

Og her har han altså blandt andre at gøre med realitypersonligheder som Prada (med det borgerlige navn Elias Sorlin Aagaard), Walid "Knaldperlen" Bechara, Jesper "Fissan" Schumann og "Babe" (Kirstine Rædkjær).

Deltagerne bliver af Mark Abildhauge – som selvfølgelig også har fået et kælenavn; han hedder Chefen – sat i gang med blandt andet at sætte telte op på en campingplads, dele flyers ud i Marienlyst og stå for en volleyballturnering i den danske ferieby.

Mark Abildhauge og Julia Sofia til premiere på "La Traviata" i Operaen.
Mark Abildhauge og Julia Sofia til premiere på "La Traviata" i Operaen.
 Foto: Martin Høien

– Vi havde ingen kontakt uden for kameraerne, for de skulle hele tiden tro, at jeg var chefen. Hvis jeg var i byen, og deltagerne pludselig også gik i byen, så blev jeg ringet op med besked på at forsvinde, så jeg blev holdt væk fra dem, afslører Mark Abildhauge om den skøre tv-tjans.

I dag vil man nok tænke: "Aaargh, hva'?"

– Der er stadig nogle, der genkender mig, selv om mit navn ikke står i programmet. Jeg hedder bare Chefen. Jeg synes bare, det er sjovt. Det var en kæmpe oplevelse for mig at være på et for mig så stort set dengang, siger "Chefen", der fik opgaven lige inden han begyndte på "Go'Morgen Danmark", hvor han blandt andet har stået for træningsprogrammer.

– Tro mig, jeg rystede i bukserne. Det var det der med at skulle være på tv, og hvordan virker det, og hvordan ser man ud. Jeg kan også stadig huske min første gang på "Go'Morgen Danmark": "Hvad tænker folk?", og siger man noget mærkeligt eller dumt.

Det er også Mark Abildhauge, der sætter gang i de "Fem fede kokke", så han har efterhånden masser af tv-erfaring.

Men hvis "Kongerne" bliver genoplivet, ved Mark Abildhauge endnu ikke, hvad han vil svare.

– Det har jeg ikke lige tænkt over. Det må stå hen i det uvisse. Det bliver jo nok ikke lige "Kongerne" igen – det er sjovt at lave tv, og det var banebrydende dengang, men i dag vil man nok tænke "aaargh, hva'?".

Du kan se Mark "Chefen" Abildhauge folde sig ud i "Kongerne af Marielyst" på Discovery+.

Sponsoreret indhold