Reality11. april 2023

Venner taler ud: Accepterede Sidney Lees løgne

Noget tyder på, at realitylegenden Sidney Lee ikke gik synderligt op i at fortælle sandheden
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
SE og HØR sidste interview med Sidney Lee fandt sted til Reality Awards sidste år.
 Video: Aller TV

I dag har TV 2 Echo-dokumentaren “Sidney”, hvor realityfænomenets stemme er genskabt ved hjælp af kunstig intelligens, premiere.

Her står både venner of familie frem og sætter således ord på både Sidney Lees storhed og fald – og alt derimellem.

Helt generelt tyder noget på, at Sidney Lees verden var mere end blot en anelse anderledes sammenlignet med andres. I hvert fald havde realitystjernen umiddelbart et lidt særligt forhold til sandheden:

– For os er det rigtig vigtigt, at man lyver ikke – man siger det rigtige. Sådan tror jeg altså ikke, det var i hans verden, forklarer Sidneys mor Bente.

Sidney Lee døde 16. maj sidste år. Han blev 43 år gammel.
Sidney Lee døde 16. maj sidste år. Han blev 43 år gammel.
 Foto: Dan Mariegaard

Det er dog ikke blot familien, der er klar over, at realitylegendens historier ikke altid var sande. I den nye dokumentar forklarer vennerne nemlig, hvordan en tur til USA med veninden Maya pludselig forvandlede sig til en historie om, at Sidney Lee havde boet i de forenede stater i flere år – og desuden haft et job i en arkadehal.

Maya beskriver det som “én af Sidneys mange røverhistorier”, og vennen Dennis sætter ord på, hvordan Sidneys verden måske i virkeligheden var et ganske rart sted at befinde sig:

– Vi vidste jo godt, at han ikke havde boet i USA – men han kunne jo fortælle historier om det. Men man kunne ikke rigtig hade ham på grund af hans tilgang til det. Det tog man bare med, forklarer Dennis og uddyber:

– Og dem der var tæt, de var bare med på, at det var sådan han var. Han levede i en bekymringsløs verden – og den kunne man komme lidt ind i. Og det var bare dejligt at være i, og når vi var sammen, så var alt en leg. Det var som at være sammen med sin bedste ven, når man var 12 år.

– Altså, jeg fik lov at være i den verden der – det er nok time of my life, husker Dennis.

Mor Bente om særligt bånd

Sidney Lees familie har forholdt sig tavse, siden han sidste år i maj gik bort. Men særligt moren forklarer, hvordan hun alligevel har besluttet sig for at takke ja til at være en del af "Sidney"-dokumentaren:

– Det er første gang, at jeg lader mig interviewe og blive filmet i forbindelse med Sidney. For jeg har ikke ønsket at komme ind i den verden. Når jeg så gør det i dag, så er det virkelig en meget stor ting for mig. Fordi jeg tænker, at han har spurgt mig om det så mange gange. Nu kan jeg opfylde det, forklarer Sidney Lees mor i dokumentaren.

Hun sætter desuden ord på sit og Sidneys tætte bånd – og hvordan hun altid har været klar over, at hendes søn ikke var som andre børn:

– Lige fra han blev født, har mit og Sidneys forhold været meget tæt. Jeg har et tæt forhold til alle mine børn, men når man kan mærke, at barnet er anderledes, så giver det en ekstra moderstreng, vil jeg sige. Fordi man kan se, at det her barn skal måske også beskyttes lidt.

Dokumentaren “Sidney” har premiere i dag den 11. april TV 2 Echo og TV 2 Play.

Sponsoreret indhold